Publicitat
Societat · 7 d'Abril de 2020. 16:57h.

La Generalitat s'empassa l'Exèrcit

Budó destaca ara "la col·laboració" amb la UME

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha destacat aquest dilluns la "col·laboració" de la Unitat Militar d'Emergències de l'Exèrcit espanyol en la construcció de l'hospital de campanya de Sabadell. La consellera ha negat que s'hagi produït un endarreriment en la posada en marxa del recinte i ha posat en valor la "coordinació" entre administracions.

"L'hospital es va muntar amb la col·laboració de totes les administracions i també de l'UME, per tant, hi ha hagut consens i coordinació des del departament de Salut, des del Ministeri de Sanitat, també des de l'UME i Bombers" ha defensat Budó en roda de premsa. 

El posicionament de la portaveu de l'Executiu català sobre la "col·laboració" i "cooperació" amb l'UME contrasta amb el posicionament del Govern sobre la qüestió el passat mes de març. El president de la Generalitat, Quim Torra, va manifestar el passat 22 de març que "si necessitem l'Exèrcit, ho farem saber". Torra va considerar que "és de sentit comú, els que sabem que ens està passant som nosaltres, no a 500 quilòmetres de distància" va dir aleshores.

El president Quim Torra, dos dies abans, va afirmar en una entrevista a Catalunya Ràdio que "si l'Exèrcit vol venir a Catalunya i ens vol ajudar, que es planti a la pista de l'aeroport i eviti que aterrin els avions", seguint l'exemple del que es va fer l'Ajuntament de Guayaquil a la segona ciutat de l'Equador, on van aparcar vehicles a la pista per tal que no aterressin avions.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, va afirmar el passat 18 de març que desplegar l'Exèrcit a Catalunya era "del tot innecessari" i que era fer-ne "un gra massa"."A Catalunya no ens cal", va manifestar Buch. "La solució no és una estratègia militar ni policial" va apuntar. El conseller va assegurar que el que ha de fer la policia "és vetllar pel compliment de les normes" i que "els mossos, els policies locals i la guàrdia urbana facin complir la llei".

La consellera de Salut, Alba Vergés, va rebutjar el passat 20 de març demanar ajuda a l'Exèrcit espanyol per muntar un hospital de campanya davant la possibilitat que el sistema sanitari català col·lapsi per l'augment de casos de coronavirus que preveuen les autoritats. "Nosaltres ens estem preparant per a aquest augment de casos i aquest augment de casos greus" va assegurar. "No es tracta de demanar rescat a no sé quin exèrcit", va afegir.

L'Exèrcit, a Mataró
Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#19 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/04/2020 - 10:54

El trato de PSOE-Podemos a los ancianos que, al parecer, no merecen luto:
https://www.elespanol.com/opinion/columnas/20200408/generacion-sin-luto/480831918_13.html

1ª mani online:
https://twitter.com/hashtag/ManifestacionOnline8A?src=hashtag_click

Cacerolada:
https://twitter.com/search?q=%238AbrilCacerolada21h&src=typed_query

#18 ferran, ferran, 08/04/2020 - 09:37

a part de la tasca humanitària que fa a les poblacions on està desplegat,només per veure al twitter com els indepres s’enverinen al veure l’exércit a catalunya ja val la pena l’actuació de la UME.
per cert,on són els cdr?...i els mujahidins que tossirien a la cara dels militars per contagiar-los?.

#17 CASUALIDAD?, world cases, 08/04/2020 - 08:11

Casos de Coronavirus en el mundo:

1o- EEUU
2o- ESPAÑA
3o- Italia

es casualidad que EEUU sea el primero (y ojo, el que más crece exponencialmente) y su presidente sea el loco-mentiroso TRUMP?

es casualidad que España sea el segundo y su gobierno sea SOCIAL-COMUNISTA-SEPARATISTA?

REFLEXIONAD!

cada uno en su extremo, cada país se merec

#16 Ojotuerto, Calafell.tab, 08/04/2020 - 08:00

Que colaboren màs. Que ayuden, que hay mucha habilidad a 80.000 euros al año en gerentes, directores generales, que eso de poner palitos en el camino se les da muy bien. Médicos (sanitarios todos) policía y ejército (y muchos màs) bien. El Pueblo Poble... Mal, muy mal. Elegimos a cualquiera de gestor, de dirección y nos ponen a la basurilla caser

#15 JORDI MARTINEZ LOPEZ, L'H, CAT, 08/04/2020 - 06:59

Si ha de venir un exèrcit a ajudar, preferim que sigui el FRANCÈS o el PORTUGUÈS o l'AMERICÀ (des de les bases ibèriques)

... doncs, si no hi ha més remei, preferim aquests altres exèrcits

... doncs al final tots són estrangers i en cap cas volem l'Esp.

... per suposat, en 1-3 anys màx. tindrem el nostre propi exèrcit, doncs la Inde

#15.1 Ojotuerto, Calafell.tab, 08/04/2020 - 08:26

Que venga el Ejército del Sultanato de Marruecos, que en parte lo pagamos todos los catalanes!!!!!