Publicitat
Societat · 6 d'Abril de 2020. 17:08h.

La Generalitat s'entesta a presentar els mateixos Pressupostos que abans del coronavirus

L'oposició demana limitar les despeses del procés

La Generalitat s'entesta a presentar els mateixos Pressupostos que abans del coronavirus

El vicepresident del Govern Pere Aragonès ha defensat aquest dilluns el projecte de Pressupostos de la Generalitat del 2020 malgrat la crisi del coronavirus i ha reclamat als grups parlamentaris l'aprovació dels comptes que estaven previstos enguany. Aragonès ha instat a Ciutadans a retirar la petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per no "endarrerir" la seva aprovació.

"És molt millor fer front a aquesta pandèmia amb uns pressupostos del 2020 que no del 2017" ha defensat Aragonès durant la sessió per videoconferència en la comissió d'Economia i Hisenda de Parlament.

El diputat del PPC Santi Rodríguez ha exigit a Aragonès que "renunciï a les despeses separatistes" en el projecte de Pressupostos malgrat manifestar la disposició del seu partit a col·laborar.

"Vostès demanen i demanen; demanen el suport dels grups perquè li aprovem els pressupostos; al govern d'Espanya i a les institucions Europees els demanen suspendre objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic, però, quines mesures està prenent el Govern en aquesta situació de greu crisi? Han renunciat a les despeses de les seves polítiques separatistes?" ha preguntat.

Rodríguez, també ha reclamat al Govern "una treva fiscal i abandonar la idea de continuar incrementant els impostos, en aquests moments tan durs, per intentar millorar la liquiditat de les empreses i el conjunt de l'economia".

El diputat de Ciutadans, José María Cano, ha considerat que són necessaris uns nous comptes per afrontar la crisi sanitària i pal·liar en la mesura del possible els seus efectes. Cano s'ha mostrat "decebut" pel fet que el Govern no hagi presentat noves mesures econòmiques i ha insistit que l'Executiu català ha de fer uns nous pressupostos per al 2020. El diputat de la formació taronja ha explicat que el projecte de Pressupostos ha quedat en "paper mullat" i ha instat Aragonès a eliminar "la despesa supèrflua" i el "malbaratament" dels comptes.

Cano ha destacat que els comptes "no són realistes" i que contenen "previsions de creixement que no són reals". També ha criticat que no es planteja una reforma de l'administració que permetés "alliberar recursos" per destinar-los a combatre la crisi del coronavirus. El dirigent de C's ha criticat el fet que Aragonès no hagi fet "cap proposta diferent" malgrat la situació creada per la pandèmia. 

El PSC ha retret al Govern que no hagi fet algunes modificacions pressupostàries i han reclamat a l'Executiu estudiar aquesta possibilitat. La diputada socialista Alícia Romero ha instat al Govern a impulsar a través de decrets mesures de xoc per mitigar la crisi econòmica i social provocada pel Covid-19 abans de l'aprovació dels Pressupostos.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Marti, Barcelona, 07/04/2020 - 10:44

El noiet de la foto es fa el desaparegut en tot el desgavell que els seus miserables colegues de la banda han estat gestionant, i ara te la pocavergonya de sortir a parlar de pressupostos amagant les partides que han destinat durant anys a les organitzacions que promocionen la conspiració, la corrupció i les seves prebendes per amiguets i familiars

#1 Sergi, Bcn , 07/04/2020 - 08:21

En estos presupuestos ¿eliminamos embajadas y tv3 y pasamos todo ese dinero a sanidad?