Publicitat
Societat · 24 de Febrer de 2020. 16:21h.

La Generalitat treu pit amb el coronavirus

"Un escenari com el d'Itàlia és poc factible a Catalunya"

La Generalitat treu pit amb el coronavirus

Joan Guix (Foto: Rac1)

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha afirmat que "un escenari com el d'Itàlia és poc factible a Catalunya", en relació amb els episodis de coronavirus detectats al nord d'Itàlia. En una entrevista a Rac1, el responsable de la Secretaria de Salut Pública de Catalunya considera que la situació d'infectats pel patogen Covid-19 a Itàlia és un escenari que "s'ha de tenir en compte" , però que a Catalunya "és poc factible perquè tenim un sistema amb bona capacitat de detecció, de resposta, amb un sistema sanitari potent".

Guix ha considerat que "no calia suspendre el Mobile World Congress perquè no existien causes de salut pública", però que "passat el temps veurem si era raonable o no". Tanmateix, el secretari de Salut Pública ha advertit que després del focus al nord d'Itàlia les circumstàncies han canviat, perquè "no és el mateix tenir el focus a la Xina que a Itàlia, on els fluxos de gent que va i ve son molt més continuats i això incrementa el risc", ha apuntat.

Guix ha assegurat que "ara no hi ha cap mena de control a l'aeroport del Prat", però ha recordat que la sanitat exterior -tant de fronteres portuàries com aeroportuàries- correspon al ministeri. "Hem d'estar molt atents a la detecció de possibles casos, seguir els protocols que anem renovant constantment i, al més mínim dubte, es posa en marxa un sistema de control", ha explicat. També ha augurat que l'escenari futur més probable és que el Covid-19 esdevingui "una patologia endèmica que la continuarem tenint els propers anys dins del gran ventall de síndromes gripals".

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#40 atl.lota, pineda, 25/02/2020 - 16:33

Joan, que tenien els catalans deies????? Si et toca a tu o als teus o als de la Meridiana, ja voràs que tenen els catalans... Ja tens un cas a BARCELONA, apa nano, menget les teves paraules de prpotencia CATALANA, ni a Perpignan aniria jo....Com us agrada fer de herois i us agafen amb els pixats al ventre,,,

#39 Capit@n España, Que s'han pensat aquests virus barriobajerus ??, 25/02/2020 - 11:20

Els catalans tenim un genoma que ens inmunitza davant d'aquestes bajanades. Per alguna cosa som el poble escollit..I ara !!!!!!

#38 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , ESPAÑA A TENIDO Y TIENE EMFERMOS DEL CORONAVIRUS LA GENERALITAT LO CALLA COMPRAR MASCARIL, 25/02/2020 - 09:24

LA GENERALITAT , No deberia mirar solo a ITALIA , Mire donde viven EN ESPAÑA aqui ya hemos tenido y tenemos EMFERMOS DEL CORONAVIRUS . És un hecho real ¿ CUANDO LLEGARA EL CORONAVIRUS A CATALUNYA ? Solo DÍOS LO SABE .Pero que llegaran emfermos esto seguro COMPRAR MASCARILLAS YA , Mejor no las tengais que usar nunca PERO

#38.1 Eva, Barna , 25/02/2020 - 12:39

Si, más tarde o temprano llegará el brote a Cataluña, igual se acelera con la concentración de lazonazis en Perpignan

#37 Pepón, Bcn, 25/02/2020 - 09:17

Bueeeeeno... menudo bocachanclas. Yo recuerdo imágenes de cientos de camas en los pasillos de los hospitales por gripes comunes.

#36 Ramón, BCN, 25/02/2020 - 09:05

Aquí como siempre, somos los mejores del mundo mundial y más allá del universo, pues a ver si escupiendo hacia arriba se nos cae encima,...no sé como como este individuo no es más modesto y menos prepotente, se ve que la suspensión del WMC todavía no lo han digerido.