Publicitat
Societat · 1 d'Abril de 2020. 17:35h.

La Generalitat triga tres setmanes en donar les xifres de morts a residències

Més de 360 víctimes mortals de moment

El Departament de Treball i Afers Socials -que dirigeix el conseller Chakir El Homrani, actualment confinat- ha trigat tres setmanes en donar el primer balanç oficial de víctimes mortals a residències de la tercera edat a causa del coronavirus.

La xifra és en aquests moments de 362 traspassats, però no se sap si inclou la dels avis que estaven en residències i han traspassat en hospitals. La informació, fins ara, era un degoteig i eren les propies residències -com la de Capellades o Olesa de Montserrat- els que donaven les tràgiques notícies o senzillament reclamaven ajudes -com la d'Arenys de Munt-.

El numero dos del departament, Francesc Iglesias, ha comparegut per primer cop en representació del departament en una roda de premsa emesa en directe per youtube, però no pel 324 que seguien emeten el programa enallunat Joc de cartes.

Iglesias ha remarcat que s'havien repartit 550.000 equips de protecció individual i s'havien realitzat 17 desinfeccions, algunes a càrrec dels propis ajuntaments o de la UME, la Unitat Militar d'Emergències.

El secretari general ha explicat també que s'havia "auroritzat" la intervenció de la UME i que "tots tenim recursos per fer front a aquesta necessitat i que és bo que els anem combinant" malgrat que la Generalitat -com totes les Administracions- està desoborda. A Catalunya hi ha més d'un miler de residències.

El primer comunicat de la conselleria va ser diumenge passat en el que informava de 487 afectats i 119 residències amb coronaviruys, però no donava xifra oficial de morts.

Francesc Iglesias, secretari d'Afers Socials i Famíli
Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 gurguri, barcelona, 02/04/2020 - 12:04

Tengo ardor de estómago.Será porque a la hora de la comida veo,en plan masoca las declaraciones del trio que esconde noticias y miente.VERGES BUDÓ BUCH.

#8 N. Carbo Nel·l O'Callaghan, El Prat de Llobregat, 02/04/2020 - 06:44

Eso es un buen jetamen!!!
Es pasar del periodista para contestar como se diría en un bar, se sea mujer o hombre, contesto lo que me sale de los huevos.
Vaya democracia que ocultan datos.
Que valor y que pena que se actúe así.
Se debe actuar sin tener en cuenta el color político y sin twitters publicados o citas con la prensa, tipo Arenys de Mar.

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 01/04/2020 - 23:54

Es que aqui a Terra Santa la gent no mor, per tant els computs escatologics de mal gust que fan els humans son aliens a la nostra naturalessa.

En tot cas traspassa i mes conenta que un ginjol si es pel be del pais i evitant de totes totes perjudicalo amb xifres que donin vidilla a l´enemic.

#6 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , LAS XIFRES DE MORTS A LES RESIDENCIES CADA CANVIEN CADA DIA JA MOLTS MORTS ES UN FET NO PARAULES, 01/04/2020 - 21:02

LA CONSELLERA Diu quels METGES Desiden quien VIVE Y QUIEN MUERE Yo se lo dire a la Consellera BAN A MATAR ,A MALATS POBRES Estos tienen tots els numeros per que el METGES LOS DEJEN MORIR No dejaran MORIR A GENT RICA Y PODEROSA .Respecto MUERAN EN CASA Sempre sera millor que morir en una FRIA RESIDENCIA DE LA GENT GRAN de la GENERALITAT

#5 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , CONSELLERA ¿ POR QUE NO DIMITE ?SERIA EL MILLOR SERVEI QUE PODRIA FER ARA A CATALUNYA I ELS CATALA, 01/04/2020 - 20:09

DE Aqui pocs dies tindran que dir ja molts mes morts EN LES RESIDENCIES DE GENT GRAN .PUJARAN ELS QUE MORIN Ja quel PUTA GOVERN CATALÀ Saben que la UNICA MANERA MORIN Tantes persones grans SERIA LES TREGUIN TOTES DE LES RESIDENCIES ARA Que encara estan vius . LA CONSELLERA DE SANITAT A DE DIMITIR Porta mases morts sobre seu ..