Publicitat
Societat · 8 d'Agost de 2021. 10:12h.

La Generalitat va deixar tres hidroavions a terra durant l'incendi de Llançà

"Els dos d'Igualada i el d'Alguaire" segons un dels pilots a Catalunya

La Generalitat va deixar tres hidroavions a terra durant l'incendi de Llançà

Ignasi Figueras, un dels dos pilots fixos d'hidroavions a Catalunya, ha afirmat que durant l'incendi de Llançà "hi havia tres avions de la Generalitat, els dos d'Igualada i el d'Alguaire, aturats a terra". "Parlo d'avions, d'helicòpters n'hi havia més", ha afegit el pilot en una entrevista a VilaWeb.

Les declaracions de Figueras arriben després de la polèmica creada perquè l'Estat decidís no demanar a França la intervenció d'hidroavions francesos a l'incendi al Cap de Creus. "És una mica incongruent demanar suport quan no aprofites tots els teus mitjans", ha dit Figueras.

Segons ha explicat el pilot "si mobilitzes tots els mitjans, la resta del territori queda desprotegit, però això també els passa als francesos i als espanyols si et vénen a donar un cop de mà. Si hi ha un incendi cal anar-hi amb tot allò que tens i apagar-lo. Si després l'espai aeri permet més mitjans i són necessaris, doncs els demanes. Primer al ministeri, després a l'exèrcit i finalment fora de l'estat", ha argumentat Figueras.

El pilot ha afirmat que la polèmica "es va estendre a un vessant polític" i ha aclarat com repercuteix l'espai aeri en cada incendi. "Cada incendi té un espai aeri i el pots col·lapsar. Pots tenir unes quatre-centes hectàrees en un terreny molt planer, en el qual pots absorbir molt trànsit de mitjans aeris, però quan aquest mateix incendi és en una zona com la de Llançà, on el terreny és molt més abrupte i vertical l'espai es redueix moltíssim i és molt difícil d'absorbir més mitjans", ha explicat el pilot Ignasi Figueras.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#23 El Sifoner, Es SECESIÓN no independencia, 10/08/2021 - 11:24

(El Govern inyecta 19 millones de euros extraordinarios al Circuit de Catalunya para cubrir pérdidas
La inversión se añade a los 25 millones de aval que sellan anualmente los propietarios de la Fórmula 1 con la Generalitat para sufragar las pérdidas..) https://cronicaglobal.elespanol.com/business/govern-inyecta-19-millones-circuit-cataluny

#22 David, Santa Margarita de Montbui, 10/08/2021 - 00:00

Mi más apoyo a los bomberos de la Generalitat, UME o de donde sea se juegan la vida por nosotros, por cuanto 1500/2000€

#21 Fernando, Mataró, 09/08/2021 - 10:53

Que retoquen por favor las fotos del MHP, que parece un enano rodeado de gigantes.

#20 Ojotuerto, Calafell.TAB, 09/08/2021 - 08:50

Unos socis quieren parar el fichaje de Messi ante una corte francesa o europea, por el fair play financiero. poniendo en bandeja la "necesidad" de vender a mbappe al madrid. Jugada maestra...lo de los bombers?? La UME ha evitado más de una tragedia como la de Horta de San Juan. Ineptos al mando es poco lo que nos pasa. La decadencia de catalunya

#20.1 El Sifoner, Es SECESIÓN no independencia, 09/08/2021 - 11:30

#20

Ya están judicializando el futbol.

#19 Gladis, Salt, 09/08/2021 - 06:23

Era mejor cargar contra España que contra el fuego. Asi mantenemos en forma a la borregada indepe.