Publicitat
Societat · 4 de Juliol de 2020. 19:49h.

"La gent s'està morint a Lleida"

José Luis Aguilà, secretari general de la UGT: "Estan desbordats a l'Hospital Arnau de Vilanova"

"La gent s'està morint a Lleida"

Miquel Buch i Alba Vergés en roda de premsa (Foto: Govern)

El secretari general de la UGT Terres de Lleida José Luis Aguilà ha advertit que "hi ha molt cabreig" i "molta crispació" després de la gestió del Govern pel que fa als repunts de brots de coronavirus a la comarca així com pel confinament del Segrià que s'ha decretat aquest dissabte.

"Llenço un avís, l'ambient no està com al mes de març, aquí hi ha molt cabreig, hi ha molta crispació, això acompanyat de les temperatures i la impossibilitat de poder-nos moure" ha avisat Aguilar, que ha concedit una entrevista a e-notícies.

El representant de la UGT a les Terres de Lleida també ha advertit de la gravetat de la situació sanitària a l'Hospital Arnau de Vilanova de la ciutat, on ha assegurat que "la gent s'està morint" i que "estan desbordats".

"Aquí la gent s'està morint, està emmalaltint, estan desbordats a l'Hospital Arnau de Vilanova" ha apuntat, advertint també que "la gent s'està posant les mans al cap". "L'aire condicionat de les carpes exteriors que s'han muntat davant l'Hospital pot ser un propagador del virus" ha alertat.

"L'Hospital està ple, han hagut de fer un hospital de campanya. Ahir ens deien que no hi havia cap problema, avui ens han confinat i demà ens poden aplicar la fase 0. No tothom té aire condicionat i la gent ja no està amb el mateix ànim que al mes de març. La calor i la crispació va acompanyant la quotidianitat. La desesperació està imperant" ha avisat el representant del sindicat.

Aguilà s'ha mostrat molt crític amb la gestió que ha fet el Govern dels repunts de casos a Lleida i ha lamentat que no hagin emprès les mesures de control adequades. En aquest sentit, ha criticat que la consellera de Salut Alba Vergés "no té autoritat perquè ja es desdiu amb els seus propis comentaris".

"Desgraciadament em sorprèn més i sobretot aquesta consellera amb els seus continuats comentaris que desdiuen el que anteriorment ha dit. Una persona que avui diu A i demà B demostra que no té autoritat per seguir prenent decisions perquè ja es desdiu amb els seus propis comentaris. És molt preocupant" ha lamentat.

"Calia posar protocols d'actuació en la campanya del camp per a la prevenció del coronavirus. Nosaltres vam demanar a la Conselleria d'Agricultura que elaboressin un protocol, la consellera d'Agricultura no va fer un protocol d'actuació, només recomanacions, fet que ens va obligar a denunciar a la consellera per la temeritat amb la qual estaven prenent aquesta situació" ha dit. "En mans de qui estem?" s'ha preguntat.

"Dóna la sensació que les autoritats, en aquest cas estan mirant cap a un altre lloc, xiulant a l'aire per no prendre controls que evitin que aquesta sensació a la qual hem arribat" ha apuntat, recalcant que "hi ha molta crispació".

"Ahir parlava la consellera de Salut dient que no es confinaria ningú i que tot anava molt bé i avui ens aixecàvem amb la notícia que a les 16.00 començava el confinament, totes aquestes coses fan que la gent desconfiï" ha criticat.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#15 Competències plenes, Barcelona, 06/07/2020 - 01:10

Amb les competències de sanitat a les seves mans ara si que aquest govern està ensenyant les tripes de debó i en totes les matèries, fins i tot amb l'hospital de campanya que sembla tret d'un parc d'atraccions

#14 luis, barcelona, 05/07/2020 - 19:13

Los payeses son ricos
Y el IMPUESTO DE SUCESIONES hará su AGOSTO

#13 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 05/07/2020 - 11:57

Por suerte la UGT Catalana es secesionista a morir y no quitará su apoyo a los caraduras de la Generalitat aunque no paren de provocar muertos y más muertos con su total inoperancia fruto de una peligrosísima combinación de ignorancia y soberbia, ¿verdad, borregos, que es una suerte?

#12 BCN, BCN, 05/07/2020 - 10:11

Sanitat debería averiguar quién ha sido el paciente cero de este brote. Permitiría prevenir nuevos casos.

#12.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 05/07/2020 - 12:07

Artur Mas? Lo digo porque saqueó la sanidad pública catalana hasta dejarla tan en los huesos que seguramente sea el responsable de la mayoría de muertos en la región

#11 Ramón, BCN, 05/07/2020 - 10:03

Ya falta poco para estar como estuvimos en abril y mayo, por culpa de gente insolidaria, irresponsable...no hay calificativos para nombrar a esta gentuza que no se pone mascarilla de forma correcta, y que encima se divierte en fiestas y concentraciones sin guardar las normas obligatorias y eso que saben que el virus está ahí... gentuza!!