Publicitat
Societat · 5 d'Agost de 2009. 12:29h.

La grip no afecta als més grans de 60 anys

Geli justifica la mort d'un dona perquè a anar tard a l'hospital

La grip no afecta als més grans de 60 anys

Marina Geli, durant la visita d´obres a l´hospital de Cambrils (ACN)

La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, ha explicat que la dona que va morir per grip A a Girona -la primera mort registrada a Catalunya per complicacions derivades del virus i la vuitena a Espanya- va acudir al sistema sanitari "tard".

Quan la dona, de 35 anys, de nacionalitat russa i resident a Lloret de Mar (Girona), va arribar a l'Hospital de Blanes "el seu estat ja era molt greu", ha especificat la consellera en unes declaracions a l'emissora Rac1.

La consellera ha explicat que fins ara s'ha registrat un comportament de la grip A diferent del d'altres grips estacionàries, ja que sembla que aquest virus no afecta els més grans. "És com si les persones de més de 60 anys estiguessin immunitzades", ha concretat.

Geli s'ha sumat a les previsions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), segons les quals el virus podria afectar un 30% de la població mundial, i que en el cas d'Espanya podria arribar a partir de setembre.

Tot i això, ha descartat que es generi por entre la població, perquè a partir d'octubre estarà llesta la comercialització d'una vacuna "segura i eficaç". Ara mateix la Generalitat té medecines antivirals per a 80.000 persones i només se n'han utilitzat 600.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 muntsa, barcelona, 06/08/2009 - 08:22

Si ho ha dit la il·lustrissima consellerissima Geli, no en feu cap cas. Els que han treballat amb ella quan era metge ja saben del que parlo, o sigui, no en te ni idea