Societat · 31 d'Agost de 2009. 19:17h.

La grip nova no endarrerirà el curs escolar

Les primeres vacunes començaran a administrar-se a finals d'octubre

La grip nova no endarrerirà el curs escolar

Trinidad Jiménez i Marina Geli, en una imatge d'arxiu

Marina Geli, consellera de Sanitat, ha participat a la reunió entre les comunitats autònomes i el ministeri de Salut per planificar les diferents actuacions i estratègies per actuar contra la pandèmia de grip A/H1N1. A Catalunya, com a la resta de l’Estat, no es modificarà el calendari d’inici del curs escolar perquè un retard no oferiria més protecció a la salut dels escolars.

A la reunió del Consell Interterritorial s’han definit els primers grups diana als quals se’ls administrarà la vacuna de la grip A/H1N1. Rebran aquesta vacuna les embarassades, les persones a partir de sis mesos d’edat amb malalties cròniques, els professionals de la sanitat, el personal de serveis essencials (bombers, protecció civil i cossos i forces de seguretat).
 
La vacunació contra la grip A començarà previsiblement a finals d’octubre o principis de novembre quan compti amb l’autorització de l’Agència Europea del Medicament. El ministeri de Sanitat ha fet una reserva de vacuna addicional per si fos necessari.
 
En relació a la grip estacional s’ha acordat, de forma unànime, avançar el calendari de la vacuna estacional que començarà a aplicar-se a tot l’estat entre el dia 15 de setembre fins a la primera setmana de l’octubre, i que s’allargarà durant tot el mes d’octubre. Els grups que rebran aquesta vacuna seran els mateixos de cada any: persones majors de 60 anys, persones amb patologies prèvies, embarassades i personal sanitari i personal de serveis essencials.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Kropotkin, Vic, 01/09/2009 - 12:09

Ahora podrian montar una reunión de concejales de sanidad de toda España en el Bernabeu. ¿Nunca se dará cuenta nadie de que la politica sanitaria ha de ser unificada para toda España? Ya se que mucha gente vive de este cuento, pero podrian pensar un poco

#1 TT, Barcelona, 31/08/2009 - 19:49

La reunió ha començat amb petons a dojo (video a les notícies de TV3) tot i que la ministra va aconsellar als ciutadans \"no besos ni dar la mano\" en prevenció de la grip. Tot un exemple.