Publicitat
Societat · 28 d'Abril de 2009. 16:36h.

La grip porcina s'acarnissa amb els joves

Salut no té una resposta a aquesta casuística

La grip porcina està afectant principalment als joves. Les set persones a Catalunya que estan sota estudi per confirmar o descartar la malaltia tenen entre 21 i 25 anys. Un alt càrrec del departament de Sanitat ha indicat que aquesta "és una característica que no té en aquest moment una resposta. És una de les preguntes que s'estant fent, per què la distribució dels casos té una tendència a afectar gent jove". Aquesta mateixa font ha afegit que els dos primers casos als Estats Units eren de "nens de 9 i 10 anys".

El departament de Salut ha descartat la grip porcina en tres de les deu persones que estaven sent estudiades. Pel que fa a les altres set, aquestes persones presenten un quadre respiratori lleu, amb tos, cansament general i febrícula, i que tenen l'antecedent d'haver tornat de Mèxic en la darrera setmana. Segons ha destacat la consellera Marina Geli “els set pacients tenen una evolució bona i alguns s’estan recuperant a casa”. També ha dit que en un màxim de 24 hores es confirmarà o descartarà si tenen o no la grip porcina”. En aquests moments, d’aquests set pacients, quatre estan ingressats a diferents hospitals catalans (Hospital Clínic de Barcelona, Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona,  Hospital de Campdevànol i Hospital de Granollers), i tres han estat derivats als seus domicilis. En tots els casos el quadre clínic és lleu i presenten una evolució molt favorable.

"L’alerta 4 decretada per l’OMS s’explica més des del punt de vista epidemiològic que de la gravetat del virus, excepte a Mèxic. L’alerta no té a veure amb què sigui un virus més virulent, sinó a què hi ha transmissió de persona a persona", ha afegit Geli. Des del departament de Salut, però, no es descarta que en les properes hores puguin anar apareixent nous casos susceptibles d’estudi.

 
Comissió del Comitè Executiu del Pla de resposta a la grip
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat