Publicitat
Societat · 26 d'Abril de 2009. 15:16h.

La grip porcina s'escampa

El virus podria estar ja a Catalunya, Espanya, França, Regne Unit i Israel

La grip porcina s'escampa

El virus podria estar ja a diversos països

La consellera de Salut, Marina Geli, ha confirmat que a Catalunya hi ha tres casos sospitosos de patir la grip porcina i que es sumen als tres casos que també hi ha a la resta de l'Estat espanyol. Així, el virus s'està escampant arreu del món, ja que, a banda dels més de 1.000 casos a Mèxic, ja hi ha cinc estats afectats als Estats Units, i també s'estan investigant possibles afectats a França, Regne Unit i Israel.

Geli, en una roda de premsa aquest diumenge, ha explicat que hi ha tres pacients en observació, una dona de Girona de 22 anys, un home també de Girona de 21 anys i una dona de Barcelona de 24 anys, que han tornat fa poc de Mèxic amb símptomes gripals i que son sospitosos de patir la grip porcina.

La consellera ha comentat que no es tem per la salut de cap dels tres pacients, que estan evolucionant favorablement i que encara no està confirmat que tinguin el virus. S'haurà d'esperar 48 hores a conèixer els resultats.

Geli ha volgut remarcar que malgrat les nombroses trucades rebudes a Sanitat Respon de persones que acaben de tornar de Mèxic, "no estem en una situació d'emergència". "S'han posat en marxa els mecanismes per a detectar nous casos i per a solucionar-los", ha afegit.

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat també està investigant a tres persones -a València, Bilbao i Albacete- que darrerament han estat a Mèxic i que podrien tenir la malaltia. Malgrat tot, la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha dit que de moment no s'ha activat cap pla d'emergència i que s'està a l'espera de confirmar si aquestes tres persones pateix aquest virus que ja ha deixat diversos morts a d'altres països. Els resultats es podrien saber en unes 48 hores.

Les autoritats sanitàries franceses també estudien dos casos sospitosos, i al Regne Unit un membre de la tripulació d'un avió de British Airways que havia viatjat a Mèxic presenta els símptomes de la malaltia i l'han ingressat per precaució.

Un noi està ingressat a Israel perquè també té els símptomes i ha estat fa uns dies a Mèxic, i a Nova Zelanda, amb un grup d'estudiants i professors que acabaven de tornar del mateix país els han hagut de posar en quarantena perquè alguns d'ells presenten símptomes similars als de la malaltia.

Mentrestant, a Mèxic, on ha aparegut el brot, ja hi ha 1.300 persones ateses perquè presenten els símptomes de la malaltia (febre, tos i malestar general), hi ha una vintena de víctimes mortals confirmades i una seixantena encara per confirmar i no se sap quantes persones més la poden haver agafat. Pel que fa als Estats Units, de moment se n'han confirmat brots encinc estats.  Les autoritats d'aquest país ja han reconegut que no podran contenir l'avenç de la malaltia.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 dominguero, lleida, 27/04/2009 - 10:28

jfk lo ha dicho, entonces siguiendo su teoria en catalunya hablamos catalán y español, por lo tanto somos catalanes y españoles, pero pero vamos ya es algo cansado discutir algo q es logico hasta en una noticia sobre fiebre porcina...

#17 Pau, Bcn, 27/04/2009 - 09:22

Si de los nacionalistas dependiera la solución de este problema estariamos jodidos, se pondrian a enseñar nivel c de catalan al virus mientras debaten si es un virus nacional, estatal o del pais de nunca jamas.

#16 Miqui, LF, 27/04/2009 - 08:11

Ja fa temps que hi és la grip a Catalunya...es pot veure pels comentaris. Catalunya és Catalunya, i deixeu d'intoxicar ja.

#15 jfk, dallas, 27/04/2009 - 02:53

Catalunya serà Espanha quan la seva llengua sigui el castellà, mentres es parli català, Catalunya is diferent, is not spain, is never racionality people

#14 jfk, dallas, 27/04/2009 - 02:50

i clar on havien d'haber mes casos, justament allà on hi havia el garrí mes gran