Publicitat
Societat · 9 de Novembre de 2016. 13:36h.

La Guàrdia Civil acusa Nous Catalans de cobrar el 3%

La fundació dirigida per Àngel Colom hauria rebut donacions irregulars

La Guàrdia Civil acusa Nous Catalans de cobrar el 3%

Colom, amb diversos immigrants

La Guàrdia Civil, en el marc de la trama del 3% de CDC, ha aconseguit identificar una altra desena de contractes públics que presumptament van ser falsejats pels seus dirigents, per beneficiar les empreses que finançaven il·legalment al partit, segons publica El Confidencial.

Les indagacions, efectuades per agents de l'Institut Armat de la Comandància de Tarragona i dirigides per la Fiscalia Anticorrupció, han descobert a més que les irregularitats s'haurien estat produint fins només setmanes abans que esclatés el juliol de 2015 la primera fase de l'anomenada operació Petrum, amb la detenció de tres membres de la família Sumarroca, propietària de la constructora Teyco.

Les noves licitacions sota sospita apareixen assenyalades en un informe que ja està en poder de l'instructor de la causa, Josep Bosch, titular del Jutjat de Primera Instància número 1 del Vendrell (Tarragona).

Segons han confirmat al Confidencial fonts pròximes al cas, els investigadors també han acreditat que les empreses que van rebre les adjudicacions van retornar després un percentatge dels contractes a CDC mitjançant donacions a la Fundació Nous Catalans, l'entitat creada el 2012 per Artur Mas i dirigida per Àngel Colom, per a tractar d'incorporar els immigrants a la causa independentista, sobretot als musulmans.

El digital informa que "documents intervinguts precisament a l'agost de 2015 al despatx que tenia Viloca a la seu del partit han permès als investigadors desentranyar la caixa B de Convergència. Segons informes anteriors ja incorporats a la causa, CatDem i Fòrum Barcelona van rebre donacions de grans contractistes que havien resultat beneficiats en concursos públics de l'Administració catalana".

"Els pagaments rondaven el 3% de l'import de les adjudicacions, tot i que s'han trobat transferències de fins al 7%. Posteriorment, els fons eren desviats des de les fundacions a CDC mitjançant factures falses per prestació de serveis inexistents. Una vegada que els diners s'incorporava a la caixa del partit, era utilitzat per a pagar les seves despeses ordinàries", indiquen.

"Segons els agents de la Guàrdia Civil, a aquesta equació cal sumar ara a Nous Catalans, que també hauria participat en l'ocultació de comissions il·legals per obres", afegeixen, a més d'afirmar que "en total, la formació de l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria aconseguit per aquesta via 3,5 milions d'euros entre 2007 i 2013, encara que la xifra real podria ser molt superior".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Sebastian, Bcn, 16/11/2016 - 00:36

No hay que dejarles pasar ni una a los lideres y políticos nacionalsecesionistas. Vigilancia, lupa y escaneo a todas sus operaciones. Que vivan de su sueldo y no de sus mordidas que por eso estamos como estamos, por su excedida ambición. Solo hay que mirar a los Pujoles y La-Portas que roban y roban gr

#13 Jax el boletaire, Vic , 11/11/2016 - 00:48

Al final va resultar que la solidaridad de ANGEL COLOM, es introducir pakistanies en Catadisney previa mordida. En negro claro. La mafia pakistani utiliza sus negocios de locutorios y kebabs para recaudar dinero y enviarlo a Pakistan para financiar a los seguidores de Mahoma. Por cierto estos chiriguitos

#12 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 10/11/2016 - 09:16

Veient aquestes fotos no entenc perque els ceballust s´emprenyen tant quan el Ramon de España qualifica tota aquesta parodia de manicomi catala.

Es una llastima que tot aixo ja estigui acabantse. De que parlarem despres ?

#11 Sarola, Castelldefels, 10/11/2016 - 07:17

L'altre imatge del "pruses" : "La Colometa" que porta decades , com els altres dirigents kumbayás, omplinse les butxaques.

#10 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 09/11/2016 - 23:51

"La trama del 3% todavía funcionaba en 2015. Los investigadores implican a Nous Catalans en la trama."

El Triangle 9-11-2016

O sigui mentre construien estructures d´estat seguien fent pais a mans plenes.

Indaindapandensia.