Publicitat
Societat · 9 d'Abril de 2019. 10:45h.

La Guàrdia Civil afirma que "plovien pedres" a Sant Carles de la Ràpita

"Les van agafar d'una rotonda i van començar a tirar-les contra els vehicles"

Un caporal de la Guàrdia Civil que va participar en el dispositiu policial de Sant Carles de la Ràpita el passat 1 d'octubre de 2017 ha narrat com "plovien pedres" quan els combois de l'Institut Armat van abandonar el municipi amb les urnes.

L'agent ha explicat en el judici del procés davant del Tribunal Suprem que "ens van llançar bastantes pedres" i ha detallat que "el comboi es va tallar en dues parts, almenys", prossegueix aquest testimoni, que detalla que el seu vehicle no era un dels que va rebre impactes però que va veure l'escena a "200 metres". "Vaig veure com li plovien pedres als companys", ha subratllat.

També ha afegit que eren entre "30 i 40 persones que venien corrent darrere, van agafar pedres d'una rotonda i van començar a tirar-les contra els vehicles". "Les pedres no cabien en una mà", ha destacat el terme.

"El meu objectiu era custodiar els vehicles. Es van produir llançaments d'objectes quan va venir la comitiva judicial amb les urnes. Tota la massa vi cap a nosaltres i va ser quan vaig rebre l'impacte d'una moneda a la cara, prop de l'ull... Vaig veure volar ampolles d'aigua", ha dit.

Un altre guàrdia civil ha reconegut que es va usar un esprai de defensa a Mont-Roig del Camp (Baix Camp). "És més dissuasori que una altra cosa. Els efectes són picor d'ulls, tos i en casos molt severs vòmits, però no és el normal. Que jo recordi només es va usar en una ocasió", ha explicat.

"La gent ens assetjava a mig metre de distància. Ens insultaven i ens increpaven", ha testificat. També ha manifestat que durant l'actuació va patir "un esquinç al canell" que va comportar-li "estar entre dos i tres mesos de baixa". Finalment, ha dit que es va "sentir orgullós" de la feina que havien fet. "Vam complir amb la nostra missió".

Un altre agent ha assenyalat que un manifestant li va fracturar un dit en una actuació a Vilabella (Alt Camp) i que, com a conseqüència de la lesió, va estar "cinc mesos de baixa" i ha indicat que fora del col·legi entre 150 i 200 persones, que "ocupaven totalment l'ample del carrer que donava accés al centre".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#9 Jan Penas, SANT CARLES DE LA RÀPITA, 12/04/2019 - 07:32

Para todos aquellos que criticais que somos unos garrulos, me gustaría saber qué haríais si le abren la cabeza a vuestro padre i a vuestra madre i a otras 70 personas por el mero hecho de ir a expressar sus ideas políticas... Para que luego digan que nosotros somos unos bestias i que ellos están muy orgullosos del trabajo bien hecho... Indignante

#8 El buen soldado Svejk, Osetia del sur, 09/04/2019 - 14:57

Conozco a uno de los aborígenes rapitencs q lanzó piedras y q después colgó el vídeo de su hazaña.Cuando le dieron el toque los borró,pero otro buen conciudadano ya los había entregado a la GC y constan en el sumario....muy tontos, mucho.

#7 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 09/04/2019 - 13:55

Tiraban piedras ...... y al mismo tiempo cantaban ..... " som gent pacifica".
Es la caracteristica base del buen separatista .....en Tv3% es en plan 2.0.
En Europa lo tienen claro.

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/04/2019 - 13:44

Una mostra mes de La Bona Gent, la del literal roc a la faixa, de la que tan s´ufana el beat ciclotimic.

#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/04/2019 - 13:37

"La Guardia Civil afirma que "llovían piedras" en Sant Carles de la Ràpita"

Devia ser quan se´ls hi van acabar les existencies de clavells.


Hi ha videos d´acces public que ho acrediten.