Publicitat
Societat · 8 d'Octubre de 2021. 17:34h.

"La Guàrdia Civil està íntimament lligada a Catalunya"

El secretari d'Estat de Seguretat destaca la seva unió des de mitjans del segle XIX

"La Guàrdia Civil està íntimament lligada a Catalunya"

El secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez, ha presidit aquest divendres al costat de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, els actes en commemoració de la festivitat de la Patrona de Guàrdia Civil a Catalunya. En la seva intervenció, ha destacat que el “model de seguretat” català “es basa en la lleial cooperació i una constant coordinació” entre cossos policials. "La Guàrdia Civil està íntimament lligada a Catalunya", ha remarcat.

Pérez ha subratllat com a exemples d'aquesta “sintonia i coordinació” els treballs “per a la plena integració de tots els operadors de seguretat presents a Catalunya en els plans operatius sobre diferents amenaces com el terrorisme, el tràfic de marihuana o la protecció de les infraestructures crítiques; dels sistemes de gestió en matèria de violència de gènere, de persones desaparegudes o de delictes d'odi”.

A l'acte, celebrat en la Comandància de Barcelona, situada a Sant Andreu de la Barca; han assistit també alcaldessa de la localitat, Ana Alba, el tinent general Comandament d'Operacions, Félix Jesús Blázquez, i el general de brigada Cap de la Zona de Catalunya, José Luis Tovar; entre altres autoritats.

El secretari d'Estat de Seguretat ha assenyalat en el seu discurs que la “Guàrdia Civil és una institució íntimament lligada a aquesta terra, ja que des de la seva fundació a mitjans del segle XIX, el cos de la Guàrdia Civil ha estat unit a Catalunya de manera ininterrompuda, oferint seguretat i protecció als seus habitants".

Rafael Pérez ha indicat que la Guàrdia Civil exerceix les seves funcions a Catalunya “de manera compatible i plenament respectuosa amb les atribucions pròpies de la policia autonòmica catalana i les dels cossos de policia local. La Guàrdia Civil és, d'aquesta manera, una policia més al servei dels catalans”.

“Prestar el millor servei al ciutadà ha de ser sempre, per tant, el nostre objectiu principal. I el diàleg lleial sobre com dur-lo a terme, sumant els nostres esforços i capacitats, buscant sense descans espais de trobada, és el que ens exigeix la nostra responsabilitat com a servidors públics”, ha dit el secretari d'Estat de Seguretat.

Durant l'acte s'han imposat diverses condecoracions, com la Creu de Plata al Mèrit de la Guàrdia Civil o la Medalla al Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu vermell, i s'ha dut a terme a més una desfilada en la qual han participat efectius a peu de diferents unitats i especialitats del cos.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Cajonacona, Barcelona, 09/10/2021 - 09:36

Con la de asesores pagados por todos que tiene la Cunillera, no hay uno de estilismo? Por favor que alguien le diga a esta señora que a los actos institucionales no se puede ir con la bata de estar por casa !!!

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/10/2021 - 22:29

¡¡¡Viva la Guardia Civil!!!

#2.1 Manel, Bcn, 09/10/2021 - 12:21

Carles, se't veu el llauto.....

#2.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/10/2021 - 23:06

Manel, cómprate una buenas gafas porque no ves una mierda.

#1 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 08/10/2021 - 22:07

Hay que recordar que con la explosión de Alcanar del 2017 y posterior atentado yihadista en Barcelona,la cooperación entre cuerpos de policía quedó mal,aunque sea en gran parte debido a trabas operativas desde los Mossos por encargarse de la situación sin suficientes recursos(estaban creciditos aquellos meses)