Publicitat
Societat · 19 de Febrer de 2020. 11:01h.

La Guàrdia Urbana es cura en salut

Filtren un informe a La Vanguardia quatre mesos després demanant que es prohibeixi la protesta

La Guàrdia Urbana es cura en salut

La Guàrdia Urbana tallant la Meridiana el passat dissabte 1 de febrer

L'Ajuntament de Barcelona ha reclamat al Govern que posi fi a la protesta que des de fa quatre mesos -128 nits- talla la circulació de l'avinguda Meridiana de Barcelona i provoca greus alteracions viàries i comercials. La Vanguardia publica avui un informe, segurament filtrat per la regidoria de Seguretat i Prevenció o la pròpia Guardia Urbana- on reclama que es prohibeixi la protesta diària.

L'escrit alerta que s'han produït "alteracions d'ordre públic" que han posat en perill "les persones i els béns". Aquest últim informe és el més contundent, però la Guàrdia Urbana ha enviat tres informes més a la conselleria d'Interior. La policia local adverteix que des del 25 de gener a les concentracions de la Meridiana assisteixen "encaputxats amb actitud violenta tant cap als agents de la policia barcelonina que regulen el trànsit com amb els ciutadans que els recriminen la seva actitud".

El document detalla que alguns manifestants tenen "un comportament hostil" cap als agents i arremeten amb puntades de peu i cops de puny contra alguns vehicles dels conductors atrapats. En aquest sentit, posa d'exemple que el 4 de febrer "un grup d'encaputxats van increpar els conductors bloquejats fins al punt que a una motocicleta li van treure les claus de contacte i li van trencar el retrovisor". També subratlla que "cada dia els concentrats aixequen fogueres que produeixen danys importants a la calçada".

Els altres tres informes anteriors, tramesos al desembre, al gener i al febrer; la Guàrdia Urbana va sol·licitar un canvi d'ubicació de la protesta i la considerava "un abús del dret de manifestació, que provoca una pertorbació d'altres béns i drets, com pot ser la lliure circulació de la resta de ciutadans o els perjudicis econòmics que es produeixen als eixos comercials".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 20/02/2020 - 07:55

prometer y poco o nada cumplir.

#9 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 20/02/2020 - 07:55

ello habrá que esperar, porque esta generación de populistas, de izquierda o extrema izquierda se da la mano con el populismo de extrama derecha, teniendo puntos de conexión.

La gente desesperarada vota a un lado y a otro, cuando sus expectativas no se cumplen ni cumplirán, crean desafección.

Me paso a mi, lo veo todo crítico e indignado, ta

#8 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 20/02/2020 - 07:53

lo que fuera, dado que se actúa para ganar votos o bien la inacción, hoy mismo sale en El Periódico, que los grandes propietarios indican que las Administraciones miran para otro lado en el tema de la ocupación. Inacción para no perder votos.
Pero puede que os encontréis con una edad que al final al dejar el poder, no encontréis empleo alguno.

#7 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 20/02/2020 - 07:52

Ejem, ejemo, Colau ¿Haremos algo?
Con disfraz o sin disfraz, la vivienda es importante.
Pero los que no son o somos casta, pero también podemos tener casta, que la ropa se apolille por no comprar naftalina y alfanfort, debemos y deben trabajar, para lo cual se debe garantizar la movilidad.
Anda que si te protestarán a ti, los antidisturbios haría

#6 Barrrtina a rosca, Black hole, 19/02/2020 - 14:52

La pasividad de la guardia urbana de Colauvirus y BeC (Podemos) que se han convertido en auténticos "notarios" de los delitos y demás fechorías que se cometen a diario en BCN sin hacer nada, también es denunciable.