Publicitat
Societat · 27 de Novembre de 2021. 11:25h.

"La immersió és pur totalitarisme"

Manuel Trallero: "Els catalanistes no van a l'escola pública"

"La immersió és pur totalitarisme"

El periodista i escriptor Manuel Trallero, al seu programa setmanal a YouTube (els divendres a les 22.00h al canal de Xavier Rius) ha fet un repàs a l'actualitat després de l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat amb els Comuns i els de l'Estat amb ERC, a més de la sentència del Suprem sobre la immersió.

Trallero, "com a liberal de tota la vida", considera que els pares "tenen dret a triar la llengua en què volen que s'eduquin els seus fills" i "tot el contrari és simple i pur totalitarisme". També ha recordat que "com demòcrata les sentències estan per ser completes" en al·lusió a les crides del conseller d'Educació, Josep González-Cambray, a la desobediència. "El pobre que no la compleixi començaran a caure denúncies contra directors de col·legis".

En aquest sentit, ha criticat la denominada "comunitat educativa", ha dit que l'escola pública catalana és "el contenidor de la immigració" i que li agradaria saber "quants d'aquests senyors que defensen l'escola pública han anat o porten els fills a l'escola pública". "Els catalanistes no van a l'escola pública, a la concertada o cap amunt", ha afegit.

Respecte als Pressupostos, ha afirmat que "la CUP és una maledicció que ens ha caigut als catalans" i s'ha preguntat per què "un grupuscle d'individus maleducats, capritxosos que semblen nens mimats tothom els consenteix i els riu les gràcies".

D'altra banda, sobre la decisió d'ERC de pactar amb els Comuns ha manifestat que "l'única obsessió d'Ernest Maragall és poder emular el seu germà i arribar a alcalde". Al mateix temps ha recordat que va dir que el consistori era "un cotxe sense conductor i ara s'ha hagut d'envair". "No ha tingut ni la decència de dimitir", ha afegit.

Mentre que en relació als Pressupostos Generals de l'Estat ha recordat que Gabriel Rufián va dir que "duraria només 18 mesos a l'escó". "Rufián ha aconseguit fer el paper que van fer Miquel Roca o Duran i Lleida" ha manifestat. El PSC tampoc no ha sortit ben lliurat perquè, segons la seva opinió, "és un partit zombi, que s'ha esfumat, ni està ni se li espera" igual que Salvador Illa que "està desaparegut en combat".

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#27 Pere que tomba, BCN, 28/11/2021 - 15:11

A l'escola es donen competències en varies coses: mates, llengua, etc. I es decideix la metodologia per fer-ho de la forma més igualitaria possible a l'hora de veure els resultats. Tothom ja parla castellà a Catalunya, però no tothom català, més clase, aïgua.

#27.1 Immersionat, Ciutat, 28/11/2021 - 17:16

Està todo desenvolupado i muy bien desenvolupado!!

#27.2 pepe, andorra, 30/11/2021 - 13:09

tu tranquilo, q mis hijos no van a pasar por tu adoctrinamiento, pq si algo me quedo claro de cuando mis hijos sufrieron la totalitaria imposición lingüística, es q lo de menos era la competencia en mates, lengua, historia y naturales. Y la metodología la deciden inspectores q son todos de ERC q los van cambiando con la excusa de q son interinos.

#27.3 pepe, Andorra, 30/11/2021 - 13:11

Y si esa politica es tan chula, no entiendo pq en Andorra no existe. En Andorra puedes estudiar en andorrano del sur, provenzal o catalan, en español y en frances. Es decir, existe una total libertad. Claro q en Andorra deben ser muy tontos y los unicos listos deben ser los separatistas de Can Fanga.

#27.4 pepe, Andorra, 30/11/2021 - 13:13

Por cierto, la primera escuela española donde se enseño catalán, con autorización del ministerio, franquista, de la época, fueron las escuelas españolas en Andorra, asi q no entiendo como alguien q se supone q odia esa lengua, puede permitir su enseñanza. ¿No os cansáis nunca de mentir y manipular los separatistas barcelonautas y de mas alla?

#26 Schluss, Girona, 28/11/2021 - 13:11

No sols a casa nostra, arreu de l'estat tots els polítics que recomanen l'escola pública com a única possibleno han trepitjat mai una escola pública i per descomptat llur fills encara menys.

#25 Very, V, 28/11/2021 - 11:48

La inmersión es muy importante para los nacionalistas porque es la evidencia que ellos deciden, y los otros no cuentan para nada. Las razones pedagógicas son meras excusas para justificar la jerarquía de ciudadanía

#23 Alex, Barcelona, 28/11/2021 - 10:48

Llavors tots els països del món deuen ser totalitaris...

#23.1 Oriol, BCN, 28/11/2021 - 16:56

És que ho són, Àlex! En el sistema educatiu de França és infinitament pitjor que aquí, allà ho fan tot en francès! I un amic meu va anar a Cambridge i va exigir que li fessin les classes en castellà, que es parla en molts més països, i el van engegar a fregar! Fins i tot al Japó pretenen fer-te parlar en japonès! És horrorós!

#23.2 Decebut, bcn (tbn), 28/11/2021 - 18:40

Ui, Oriol, i encara te'n diré una de més grossa! Un català que va anar a Perpinyà volia que li fessin classes en català al seu fill, donat que allà és la Catalunya nord, i també li van dir que no, que en francès!

#23.3 pepe, andorra, 30/11/2021 - 13:17

mmmm, q yo sepa, eso de Cathaluna es un invento y no es ningún pais, asi q tu pérfida comparación, ademas de falsa, es una manipulación. Pero te diré algunos ejemplos, Andorra, luxemburgo, Singapur....Mirate como va la enseñanza en esos países y después me cuentas. Y aunque fuera cierto, los errores de los demás, no justifican los propios.

#22 José , Barcelona , 27/11/2021 - 20:24

Encantado que mis hijos se les escolarize en catalan. En casa no lo hablamos y con la mayoria de sus amigos tampoco. Si no fuera por la immersion ni lo hablarian ni lo entenderian. Pero parece que a los muy españoles monolingues esto les disgusta profundamente.

#22.1 Alien, Saturn, 27/11/2021 - 20:59

Escolarizarles en catalán es una cosa y reducir la lengua y literatura castellanas a 2 horas/semana es otra. Si a usted no le importa que sus hijos ignoren el legado literario en castellano y que además no aprendan nada, absolutamente nada, de historia de España, pues no le entiendo yo a usted. Por cierto, soy sixtilingüe.

#22.2 Luigi., Barcino, 27/11/2021 - 21:47

La terminología ,en castellano, de las asignaturas de ciencias no se aprende en casa, ni en la calle.En consecuencia,las oportunidades laborales de los castellanoparlantes son infinitamente superiores.

#22.3 Josep, Nos vamos directos a la m, 28/11/2021 - 10:28

José, me alegro por ti, pero esto no va de catalán O castellano, sino de que los padres puedan decidir cómo educar a sus hijos en libertad y no obligados por una doctrina política que busca ciertos resultados de ingeniería social

Tú prefieres 100% catalán pero otros prefirirán 75%, 50%, 25% o 0%, en eso consiste la democracia

#22.4 Oriol, BCN, 28/11/2021 - 11:09

Una proposta, Alien. En aquests moments el percentatge de català a Secundària no passa del 50%. Així doncs, reduïm el català a Primària al 75%, i l'elevem a Secundària al 75%. I què fem amb la Universitat, on hi ha facultats en què es fa servir majoritàriament el castellà?

#22.5 Very, V, 28/11/2021 - 11:50

Si con casi todas las asignaturas en catalan dudas que tus hijos aprendieran catalan es que son muy cortitos o los profesores muy torpes. Om

#22.6 Alien, Saturn, 28/11/2021 - 15:34

50/50 a tot arreu i ja està, Oriol. O millor, quan es posible, un terç de cada i incloure l'anglès. Qui no vulgui entendre això és que té el cap quadrat. I qui contracta això per als seus fills perquè té diners però insisteix en negar-ho als altres és directament un malparit.

#22.7 pepe, Andorra, 30/11/2021 - 13:19

eso en una escuela andorrana es lo normal, pero en una escuela andorrana, con todo en catalán, no te lavan el cerebro con falsedades históricas, ni te dicen q los españoles son malos, una cosa es escolarizarse en una lengua y otra muy distinta es usar la excusa de la lengua para manipular las mentes de los niños en clave separatista y totalitaria.

#22.8 pepe, Andorra, 30/11/2021 - 13:21

Alien, respeto tu posición, pero yo no la quiero, es mas, el bilinguismo solo te hace tonto en dos lenguas, como se demuestra con los planes educativos bilingues de la comunidad de Madrid, donde los padres están huyendo en masa. Quiero decidir yo la educación de mis hijos y no un burocrata q le tiene mas miedo a un sindicato q los padres.