Publicitat
Societat · 15 de Maig de 2022. 12:08h.

"La immersió és totalitarisme"

Manuel Trallero, periodista: "Els únics que poden decidir la llengua en què s'eduquen els seus fills són els pares"

"La immersió és totalitarisme"

El periodista i escriptor Manuel Trallero -en el seu programa setmanal d'aquest divendres al canal de YouTube del director d'e-notícies, Xavier Rius- ha afirmat que la immersió a les escoles catalanes és "un acte de totalitarisme".

Trallero considera que "els únics que poden decidir la llengua en què s'eduquen els seus fills són els pares, l'administració de l'Estat no té res a fer". Afirma que "on hi ha dues llengües els pares tenen dreta a decidir en quina llengua volen que s'eduquin els seus fills".

L'escriptor explica que actualment "l'únic signe de la identitat catalana és la llengua". Diu que algú ha de ser culpable de la disminució de l'ús de la llengua catalana, ja que "té gràcia que es parli el català menys ara que l'època de Franco".

Trallero també ha parlat sobre les múltiples sentències sobre l'ús del castellà a les escoles. L'escriptor ha recordat l'escrit en català del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb faltes d'ortografia.

"És absolutament inadmissible, i em sembla que això quasi ningú ho ha dit, i no hi ha hagut dimissions, només hi ha hagut una carta de disculpa, que una sentència redactada pel TSJC envies en català al Govern contingui 46 faltes garrafals", diu. Creu que "això simplement és donar-li arguments als independentistes".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#18 Jaume, Blanes, 16/05/2022 - 12:29

Molt be.
Aixo es el que penso jo. Ja n´ha ben be prou de tan de faxisme i totalitarisme.
No volem mes cadenes imposades desde una "patética i teórica democracia"
Que de real no n´ha absolutament res.

#17 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 16/05/2022 - 09:33

Miguel de Cervantes describió Barcelona como «archivo de la cortesía, albergue de los extranjeros, hospital de los pobres, patria de los valientes, venganza de los ofendidos, y correspondencia grata de firmes amistades, y en sitio y en belleza, única.». Miguel, lo siento, de eso ya no quede nada con tanto don patán rústico y mal mirado.

#16 Pepón, Bcn, 15/05/2022 - 21:31

La inmersión es nacionalsocialismo.

#15 Telamarinera , Vng, 15/05/2022 - 19:18

Que el catalán se aprenda en la escuela, es básico., El problema es la ideología q divulgan demasiados profesores y los textos escolares q usan.
En la universidad, dar las clases en catalán creo q es una pérdida de tiempo.

#14 manu, DIJON FRANCE, 15/05/2022 - 18:24

Cataluña, totalitaria no es la fuerza desatada, es la verdad encadenada, Cataluña, al igual que los nazis, la destrucción es la obsesión de los opresores que, destruyendo las lenguas, los libros y los autores, creen poder erradicar sus ideas para siempre, el primer derecho humano es la libertad individual