Publicitat
Societat · 26 de Maig de 2011. 16:15h.

La immersió lingüística té les hores comptades

El Suprem pressiona el Govern amb dues sentències més a favor del castellà a les escoles

La immersió lingüística té les hores comptades

Artur Mas, amb una estudiant, durant la Festa de l'Enginy

El Tribunal Suprem ha reiterat en dues sentències que el castellà ha de ser també la llengua vehicular, al costat del català, en l'ensenyament a Catalunya, i ha ordenat de nou a la Generalitat que adopti "les mesures necessàries" per reintroduir el castellà com a llengua docent.

En ambdues sentències, el Suprem torna dóna la raó -com ja va fer el desembre-, als pares d'uns alumnes que van recórrer diverses resolucions del departament d'Ensenyament sobre la immersió lingüística.

El Suprem estima en part el recurs dels pares i insta la Generalitat a que adapti el seu sistema d'ensenyament a la nova situació creada després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, en la qual es considera també al castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya, al costat del català.

D'aquesta manera, el TS reconeix el dret dels nens en educació infantil a rebre l'ensenyament en la llengua reclamada pels pares i declara que el model oficial de preinscripció d'educació infantil ha de preguntar per la llengua habitual als pares o tutors dels nens preinscrits en els cursos escolars en centres sostinguts amb fons públics.

La decisió del Suprem ordena a l'escola dels fills dels recurrents que els facilitin l'imprès oficial de sol·licitud de preinscripció que inclogui la pregunta relacionada amb la llengua habitual dels seus fills i que aquests rebin l'ensenyament en llur llengua habitual, "això és, en castellà ", assenyala.

Així mateix, reconeix el dret del recurrent perquè totes les comunicacions, circulars i qualsevol altra documentació tant oral com escrita que li siguin dirigides pel centre escolar i per la Conselleria d'Educació ho siguin també en castellà.

Publicitat
Publicitat

194 Comentaris

Publicitat
#90 yago, Mataró, 28/05/2011 - 01:28

Economicament es insostenible, no es pden dividir les classes perque 4 persones vulguin que els seus fills no s'adaptin al model establert.

ES INSOSTENIBLE. Si el Tribunal aporta els recursos necessaris es podrà complir la sentencia, si no, No, es una questió econòmica

#89 Tià, Paisos Catalans, 28/05/2011 - 00:26

Un jutge,o un tribunal que ha de defensar al poble per sobre de tot i en canvi hi esta en contra perque una colla de nazis ho diguin,aquests jutges no tenen cap credibilitat.En canvi de la corrupció del que els manen NO EN DIIUEN RES;curiós.Jutges subornats,FORA traidors i lladres

#88 gery, girona, 27/05/2011 - 19:52

el que asseguro pel meu treball, és que, en general, el nivell de català, castellà i anglès és molt baix....això sí que és un problema i no pas en la llengua que parlin doncs si no aconseguim uns mínims no sé pas com arribaran a aprendre i la Catalunya del futur serà multilingue o no serà.

#87 Un poco de cultura, Barcelona, 27/05/2011 - 18:24

Quisiera haceros una pregunta : si en Madrid, con 5 millones de habitantes, 3,2 millones hablasen catalán como lengua materna, no creéis que deberían tener algún derecho lingüístico ??. Es sólo una reflexión : derechos ciudadanos o derechos " históricos" del yo llegué primero ?.

#87.1 Nin, Bcn, 29/05/2011 - 18:33

a) cuántos madrileños son catalanes? yo cre que YA hay unos cuantos. Y en España igual. Qué derechos tienen? ni uno.
b) puestos que la constitución establece que la lengua es un derecho territorial (no ciudadano), en Cat se debe articular igual. Una lengua = un país.

#86 PEP LA GARRIGA, La Garriga, 27/05/2011 - 18:13

Anem perdent el temps en manifestacions i acampades que no porten enlloc, mentres ens fan la feina, i anem perdent drets, i no quedara res.
A les Famoses acampades on esta l' indignació contra l' opresio del estat español i a favor de l' Indepencia!!!!!!
Endavant Mas amb l' inmersio!!!