Publicitat
Societat · 31 de Maig de 2012. 16:04h.

La immersió penja d'un fil

El TSJC reconeix el castellà com a llengua vehicular a l'escola però de moment nomes a les 'quatre famílies'

La immersió penja d'un fil

Imatge d'una manifestació a favor del bilingüisme

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha considerat que el castellà ha de ser, juntament amb el català, llengua vehicular a Catalunya i ha reconegut el dret de quatre famílies que els seus fills siguin escolaritzats en aquesta llengua.

La secció cinquena de la sala contenciosa del TSJC ha estimat parcialment els recursos presentats per quatre famílies que van reclamar a Educació que el castellà sigui llengua vehicular en l'ensenyament dels seus fills.

 Així, el TSJC creu que tant el castellà com el català han de ser llengües vehiculars en el sistema educatiu de Catalunya, de manera que l'administració ha d'adoptar les mesures necessàries per garantir-ho, i basa la seva decisió en les recents sentències dictades pel Tribunal Suprem (TS) sobre la matèria.Aquesta mateixa secció va ser la que l'any passat va dictar una interlocutòria en el qual donava un ultimàtum de dos mesos a la Generalitat per implantar el castellà com a llengua vehicular a les escoles, que va ser suspès posteriorment arran d'un recurs presentat per l'administració. 

Aquesta decisió de la secció cinquena va ser corregida posteriorment pel ple de la sala contenciosa del TSJC, que en una interlocutòria va avalar la immersió lingüística, però reconeixent el dret dels alumnes a rebre atenció individualitzada en castellà.

Imatge d'una manifestació a favor del bilingüisme

Publicitat
Publicitat

71 Comentaris

Publicitat
#35 Ramon, Lleida, 02/06/2012 - 08:23

Recordo que la Llei de normalització lingüística de l'any 1989 que es va aprovar per unanimitat de tots els partirs de Catalunya, inclús el PP, admetia que la llenguaa vehicular de l'ensenyament seria el català. Doncs tant el TSJC com el TS només han d'aplicar la llei, no poden modificar-la.

#34 Pere, Oliva, 02/06/2012 - 01:52

Espere i desitje que la llengua vehicular dels membres de l'adiministració cap a mí siga en català. Pertenesc al grup de families valencianparlants que es veu anorreada lingüíticament per l'administració espanyola

#33 angel, cardedeu is not ECSpain, 02/06/2012 - 00:35

Anem per molt bon camí, ara els de CyU han de bellugar el cul si es que no volen la immersió de la llengua, sinó independència.

#32 El azote de los necios, Barcelona, España, 01/06/2012 - 16:23

Lo que hay que hacer es publicitar de forma masiva que la gente denuncie a la Generalitat para que sus hijos aprendan español, no es posible que cuatro fanáticos separatistas consigan subyugar a la voluntad del pueblo, dejad que el pueblo elija sin presiones ..¿o teneis miedo a la respuesta ?

#31 por fin Pilarín, Barcelona, España, 01/06/2012 - 13:25

La immersió penja d'un fil....pero el de la tijera ya está afilándola, es cuestión de días o unos meses a lo máximo, pero, los catalanes RECOBRAREMOS NUESTRA LIBERTAD y nuestros hijos, estudiarán en las dos lenguas OFICIALES y sin tener que mendigárlo.. Ajo y agua....sobre todo, mucho ajo.