Publicitat
Societat · 31 de Maig de 2022. 11:59h.

"La immigració sense papers porta a la xenofòbia"

Valentí Puig, escriptor: "A Andalusia, Vox va arrencar vots al PSOE"

"La immigració sense papers porta a la xenofòbia"

L'escriptor Valentí Puig (Palma, 1949) alerta en aquesta entrevista que “la immigració sense papers porta a la xenofòbia” i que “cal controlar la immigració” perquè “hi ha a França zones amb una certa saturació” però també, al seu parer, a Catalunya: “a Badalona, parts d'Osona”.

L'escriptor lamenta que "el centre dreta no ha volgut abordar seriosament i amb rigor el tema de la immigració perquè temia que l'esquerra l'acusés de racisme i xenofòbia" i que "l'esquerra ha actuat amb molta demagògia".

 

 

D'altra banda, recorda el transvasament de vots des de precisament l'esquerra fins a la dreta o fins i tot l'extrema dreta a molts països europeus. "A Andalusia -afirma- Vox va arrencar vots al PSOE" i "el vot comunista ha desaparegut a França".

També que ha pujat, generalment per causes com “la inseguretat”, “a Suïssa, a països nòrdics, a Alemanya”. "Hi ha un llindar -prossegueix-: en el moment que arriba immigració sense papers i sense voluntat d'arrelament es produeix una saturació i és quan vénen els problemes".

L'escriptor proposa, en aquest sentit, que es filtri la immigració “a través dels consolats o les oficines de treball a l'estranger”. "Que s'adopti un sistema de punts d´acord amb la demanda laboral que té el país".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Yomismo, Sevilla, 31/05/2022 - 21:49

Yo no quiere inmigración musulmana salvo que seangente que huye del islam, homosexuales, conversosalcristianismo,ateos, agnósticos. La primeramedida para impedir la total islamizaciónde Europa sería quitar las ayudasa los no nacionales,laseguda cerrar todas las Mezquitas de Europa y deportar a los Imanes.

#8 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 31/05/2022 - 16:08

La demagogia de la izquierda no es compatible con la entropía en las reacciones humanas
Todo tiene que estar dentro de su molde ideológico
Sus políticas contra la oposición dependen expresamente del uso del lenguaje,suscribiéndose a las enseñanzas de éxito de Goebbels y sucedáneos

#7 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 31/05/2022 - 15:12

El punto de saturación será el 51%, el del gran reemplazo. En los pueblecitos de Tractoria que están al 30-40% pronto tendrán un nuevo alcalde, un nouvingut de la religión del Amor. Entonces se sentirán traicionados por los nacionalistas, entonces.

#7.1 Barcelonés, Barcelona no es Cataluña, 31/05/2022 - 20:34

entonces levantarán un minarete: tot poble català un minaret tindrà

#6 La realitat, Barcelona, 31/05/2022 - 13:57

Tal qual, la inmigració massiva sense ordre ni concert, papeles para todos y ancha es Castilla de les esquerres, comporta el gir com diu molt bé Valentí cap a les dretes, quan els paisanos ja ténen el pap ple de "Volem acollir" veure els seus drets trepitjats, els seus barris degradats i d'esser cornut i pagar el beure

#5 Tonet de Cafarnaüm, Manlleu, 31/05/2022 - 13:42

Ui si a TV3 llegeixen el que diu Valentí Puig! Diran que és un racista d’extrema dreta i l’enviaran a un ‘curset de sensibilització multicultural’ juntament amb una programació pro-immigracionista als TNs ‘per sensibilitzar’ la població de ‘les motxilles’ que aquests ‘nous catalans’ porten a l’esquena i que hem de ser país d