Publicitat
Societat · 26 de Febrer de 2010. 16:30h.

"La independència catalana", a la televisió russa

Consideren que la "cultura catalana es va imposant poc a poc a la nacional"

"La independència catalana", a la televisió russa

López Tena, durant l'entrevista a Russian TV

Les consultes sobiranistes que es faran a diferents municipis de Catalunya diumenge vinent han estat motiu d'atenció per part de Russian TV, que emet arreu del món en rus, anglès, castellà i àrab.

En el reportatge, de més de quatre minuts de durada, la cadena russa ha destacat que, a diferència d'altres indrets, Catalunya busca la independència sense violència. "Som un poble mediterrani, tranquil", ha afegit l'escriptor i professor universitari Alfred Bosch i Pascual.

La televisió russa ha afirmat en la seva informació que "només cal recórrer els carrers de la seva capital, Barcelona, per veure cartells i anuncis que només es poden apreciar en català. Aquest és només una mostra que la cultura catalana es va imposant poc a poc a la nacional".

Alfons López Tena, president de la Fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes, ha ressaltat el dèficit fiscal "d'un deu per cent anual, el que vol dir 3.000 euros per persona i any" que pateix Catalunya.

L'exdiputada del PP, Montserrat Nebrera, per la seva banda, ha afegit que "cal ajustar els nivells d'autogovern que Catalunya pot tenir i ser més eficients en el control de la despesa. Aquesta és la millor solució".

Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Mateu, barcelona, 28/02/2010 - 12:08

Javi, veig que ahir vas acabar comparant Espanya amb Xina? jejeje, La xina és una potència mundial amb sous molt baixos i per això fabrica tant barat. Espanya pertany al club dels PIGS i té uns sous altissims. No confunguis els desitjos amb la realitat.

#16 Javi, Barcelona, 27/02/2010 - 21:39

Tontier, si fuera verdad lo que dices en lugar de vender el 70% de la chatarra en Espa?ender?s como mucho el 25 y el resto repartido por el mundo como pasa por ejemplo con el negocio de Telefonica, Banco Santander o BBVA, por ejemplo. Paleto.

#15 Javi, Barcelona, 27/02/2010 - 21:38

Tontier, si fuera verdad lo que dices en lugar de vender el 70% de la chatarra en España venderíais como mucho el 25 y el resto repartido por el mundo como pasa por ejemplo con el negocio de Telefonica, Banco Santander o BBVA, por ejemplo. Paleto.

#14 josepxicot, barcelona, 27/02/2010 - 21:20

Si bè però a tota la Federaciò Russa y
les petites repúbliques sota la \"protecciò\"
russa,tot ès en rus i no fiquen sancions
per rotular en altre llengua,com a casa
nostra.Això els hi deu impactar molt als
russos quan ens visiten

#13 Xavier, Barcelona, 27/02/2010 - 20:14

Toni de ciutadans/ciutadanos/citizen (millor trilingúe, oi?) No hi ha idioma comú, és un concepte anticontitucional, és que ets un terrorista, o pitjor un nacionalista-provincià, apa viatge toni, viatge una miqueta