Publicitat
Societat · 31 d'Agost de 2012. 10:05h.

“¿La independencia de Cataluña? Por encima de mi cadáver”

El coronel Alamán Castro: "jurem defensar la integritat territorial d'Espanya fins amb les nostres pròpies vides"

“¿La independencia de Cataluña? Por encima de mi cadáver”

Francisco Alamán Castro

El coronel d'Infanteria Francisco Alamán Castro ha assegurat que "la independència de Catalunya? Per sobre del meu cadàver i el de molts. Els militars vam fer un jurament sagrat: complir l'ordenament constitucional que consagra la unitat d'Espanya com a principi irrenunciable".

En una entrevista a Alerta Digital, ha dit que "també jurem defensar la seva integritat territorial fins amb les nostres pròpies vides. Però tenim una cosa que aquesta gent mai tindrà: sentit de l'honor i sentit del deure". "Des d'aquí els dic que acabar amb 1500 anys d'història no els resultarà tasca gens fàcil", afegeix.

El membre de l'Exèrcit espanyol, que està retirat, adverteix que "encara que el lleó sembli adormit, que no provoquin massa al lleó, perquè ja ha donat proves sobrades de la seva ferocitat al llarg dels segles. Aquesta garba és molt poca cosa si se li planta cara".

Alamán Castro considera que "dir que els catalans o els bascos han estat sempre nacionalistes és una sobirana mentida que, a força de ser repetida, alguns l'han teminado creient. Des dels col·legis, els mitjans informatius i la pròpia pressió social s'ha induït a molts catalans que siguin nacionalista. La base apriorística del nacionalisme català no és altra que l'odi a Espanya. Em rebel·lo davant l'afirmació que els catalans han estat sempre nacionalistes".

En aquest sentit, el coronel afegeix que "les visites de Franco a Catalunya eren les més clamorosa i multitudinàries de totes les portava a terme per tot el territori nacional. Una dada: Franco va visitar oficialment Catalunya en 24 ocasions, mentre que Andalusia, amb el doble de la seva mida, la va visitar 18 vegades. Per tant, sostenir que Catalunya ha estat sempre nacionalista o separatista és una basta manipulació de la veritat".

Finalment, diu que "la burgesia catalana que avui abraça la causa nacionalista va ser el sector més fervorosament franquista que hi va haver a Espanya. Fins i tot el sector del clergat més compromès amb la Croada era d'origen català".

Publicitat
Publicitat

211 Comentaris

Publicitat
#158 Alex, Madrid, 24/10/2012 - 14:08

Este "señor" es un exaltado.Pero no es mas que un tipo anclado en el pasado que "ni pincha ni corta".

Me gustaría remitirles a este texto, que me parece tiene una gran carga de fundamento y coherencia:

http://xabelvegas.wordpress.com/2012/09/13/sobre-la-independencia-de-catalunya/

#157 Albert López, Sant Quirze del Vallès, 03/09/2012 - 18:53

Aquest senyor no recorda que li paguem el sou entre tots, també els catalans.
Tot i que estigui retirat alguna persona amb responsabilitats a l'Estat veí hauría de sortir a dir que aquest jubilat desbarra.

#156 jomateixa, maresme, 03/09/2012 - 00:24

Ni cas... què esperàvem? Un exercit democràtic que estigui al servei de la voluntat del poble? Au, que amb la cara, paga, aquest paio! - I - INDE - INDEPENDÈNCIA! ARA!!

#155 johnny more, Barcelona, 02/09/2012 - 20:29

Pers obre del seu cadàver? Doncs no hi ha cap problema

#154 Benet, Cat, 02/09/2012 - 14:39

El que no sap aquest senyor és que la força que nosaltres tenim es diu SUPERVIVENCIA O MORIR.
En canvi ell ja té el seu sou assegurat així com la seva feina, també la seva patria España i Catalunya no li afecta al seu futur. Allà ell si ens hem de discutir, crec qu al catalans la raó ens empara, OI?