Publicitat
Societat · 29 de Desembre de 2012. 11:20h.

"La independència de Catalunya és el problema més greu dels espanyols"

L'exministre Martín Villa diu que Rajoy podria tenir "responsabilitats penals" si permet un referèndum

"La independència de Catalunya és el problema més greu dels espanyols"

Martín Villa, en una imatge d'arxiu (Foto: RTVE)

Rodolfo Martín Villa, exministre de Governació i vicepresident del Govern espanyol amb Adolfo Suárez, ha assegurat que el principal problema dels espanyols no és ni la crisi ni l'atur, sinó la independència de Catalunya.

Martín Villa, en una entrevista concedida a Luis del Olmo a ABC Punto Radio, ha assegurat que la independència de Catalunya "és el problema més greu que tenim els espanyols sobre la taula". 

Qui també fou Governador Civil de Barcelona, però, s'ha mostrat satisfet pels resultats de les darreres eleccions al Parlament perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, "ha perdut legitimitat i autoritat moral".

Tot i això ha comentat que suposa que CiU i ERC "intentaran arribar fins al final" i que malgrat que es parla de dret a decidir "hem d'anomenar a les coses pel seu nom. El que s'està plantejant és un procés de secessió d'Espanya".

D'altra banda, ha explicat que tot i que el Govern espanyol estigués d'acord en permetre un referèndum sobiranista a Catalunya "la Constitució no ho permet". És per això que ha dit que si el president Marino Rajoy el deixés fer podria caure fins i tot "en responsabilitats penals".

Precisament, preguntat sobre com Rajoy afronta el "problema" a Catalunya, Martín Villa ha explicat que "jo hagués estat més clar en la negativa".

Martín Villa, considerat com un dels polítics clau en la Transició, ha estat ministre de Relacions Sindicals entre 1975 i 1976, Ministre de l'Interior (1976-1979), ministre de l'Administració Territorial d'Espanya (1980-1981) i vicepresident primer del Govern d'Espanya (1981-1982). Vinculat al Sindicat Vertical durant l'època franquista, es va integrar com a independent a UCD.

Publicitat
Publicitat

136 Comentaris

Publicitat
#76 Sara, Barcelona, 31/12/2012 - 11:04

Sr. M. Villa: El problemas más GRAVE y MUY DURO es el PARO y la GRAN CORRUPCIÓN POLÍTICA y DEMÁS SINVERGÜENZAS. Esto no les preocupa nada, ya que ustedes viven muy bien.

#75 ramon, barcelona-c, 31/12/2012 - 01:29

Martin Villa era un y es un nacionalista español que creia ser demócrata y hace años que muchos sabíamos que era un simple nacionalista español pero no demócrata. La España que respresenta este habil venido a mas no puede ser aceptada en el mundo occidental civilizado y demócrata ,es lo contrario.

#74 Trinity, BCN, 30/12/2012 - 21:17

doncs sí que és el problema més gran dels espanyols, però com són tan orgullosos fan veure que no se n'adonen i mentrestant? nosaltres avancem

#73 Bep Pou, Viladasens, 30/12/2012 - 16:56

Admetem-ho, aquest senyor té tota la raó del món: sense Catalunya l'invent "España" se'n va "al garete". No només des del punt de vista econòmic, cosa esvident i sabuda, sinó també ideològic: allò que uneix España és l'anticatalanisme.

#72 fideli, rdnes, 30/12/2012 - 15:33

Rodolfo, quants n'has mort?