Publicitat
Societat · 22 de Gener de 2012. 16:38h.

La independència dels sindicats

UGT i CCOO critiquen les retallades, però Álvarez va donar suport a Montilla i l'exlíder de Comissions, Joan Coscubiela, ha militat 40 anys a ICV

La independència dels sindicats

El líder de la UGT, Josep María Álvarez, en l'acte electoral amb Montilla abans de les eleccions del 2006

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, i el de CCOO, Joan Carles Gallego, van defensar la independència dels seus respectius sindicats en relació al PSC o a Iniciativa durant la darrera roda de premsa celebrada al Parlament per criticar les retallades del Govern.

Álvarez i Gallego van comparèixer -amb els dirigents d'ICV i EUiA, Joan Herrera i Jordi Miralles- dijous passat per presentar la pregunta que proposen a la consulta sobre les esmentades retallades en el cas que s'acabi fent: "Creu que s'hauria de donar prioritat a la inversió en salut, educació i serveis socials bàsics combinant-ho amb una política d'ingressos provinents de qui més té i de l'economia més especulativa?". La proposta, tanmateix, només ha rebut fins ara el suport explícit d'ICV.

Ambdós van defensar la seva independèncai ideològica després que e-notícies recordés que el secretari general de la UGT havia demanat el vot per Montilla a les eleccions del 2006 i el predecessor de Joan Carles Gallego a CCOO, Joan Coscubiela, ha estat cap de llista d'ICV a les estatals després d'haver-hi militat durant 40 anys.

Gallego va defensar que "la independència dels sindicats es demostra quan el 31 de desembre del 2012 hem pogut compatibilitzar el nombre de delegats i delegades que, en els centres de treball han sortit escollits en llistes d'UGT o de CCOO".

L'actual líder de CCOO va recordar també que "ambdós sumats representem el 89% dels treballadors i treballadores" i que " quasi un milió de treballadors han votat" ambdues centrals sindicals.

"La nostra independència política en relació a posicions partidàries és evident, però això no vol dir que els sindicats no siguem subjectes polítics: representem interessos", va insistir. També va remarcar "ens nodrim de les cotitzacions dels nostres afiliats i afiliades" tot i que els sindicats reben igualment subvencions públiques.

El líder d'UGT, Josep Maria Álvarez, va manifestar per la seva banda que "estic representant la UGT, no a mi personalment" i va assegurar que "la UGT mai, des que jo sóc secretari general, mai ha demant el vot per al senyor Montila, pel senyor Maragall o pel senyor Mas".

Álvarez va insistir després de la roda de premsa que no havia demanat mai el vot per Montilla però abans de les eleccions del 2006 va presentar el llavors candidat del PSC, José Montilla, en un acte electoral amb 800 sindicalistes, com el "futur president de la Generalitat". Aleshores el va definir d'"honest, treballador, entregat, i pendent de les necessitats de les persones" com va recollir llavors aquest diari. "Un dels nostres", va afegir.

Josep Maria Álvarez va reiterar que "la posició del sindicalisme català envers el Govern de la Generalitat de Catalunya per les retallades és menys intensa en relació a les que va fer al govern de Zapatero" i ha recordat que "no s'ha convocat una vaga general a la funció pública".

El líder sindical també va defensar finalment "la pluralitat de la direcció de la UGT de Catalunya, que comparteix les polítiques que jo estic defensant en nom i en representació de la direcció i de tot el sindicat i posa de manifest fins a quin punt són polítiques pròpies del sindicat, independentment del govern que hi hagi en cada moment". El sindicat, en efecte, té a la seva direcció membres d'altres formacions com la diputada de CiU al Parlament Neus Munté, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#18 ccc, bcn, 24/01/2012 - 10:17

UGT i CCOO a Catalunya han substituït la bandera vermella per la Senyera, es preocupen més de l'estatut o de defensar la privatització del Prat qeu de defensar els drets dels treballadors. Són uns inútils que no serveixen per res més qu defensar els seus amos, els polítics i la oligarquia

#17 angel, cardedol, 23/01/2012 - 18:45

Hus acì els 4 porquets.

#16 Daserrout, BCN, 23/01/2012 - 17:50

Sr. Rius, sí senyor, això és periodisme. Celebro que algú com vosté colli a aquests paios.

#15 paula, matadepera, 23/01/2012 - 11:16

ES UNA VERGONYA , QUE NOSALTRES HAGIM
DE MANTENIR A TOTA AQUESTA COLLA DE VAGOS I VIVIDORS.

#14 Amic Sancho, Insula Barataria, 23/01/2012 - 07:54

Aquests sindicalistes que encara van de combatius, però que no han mamat barricades ni lluites ferotges en sa vida, estan caducs, rancis, anacrònics, són façana, i ningú els creu. Calen sindicats, però dirigits per gent preparada, amb formació econòmica, negociadors de nivell, sense dues cares