Publicitat
Societat · 11 de Setembre de 2012. 08:48h.

La independència divideix Catalunya en dos, segons El Periódico

Un 49% vol separar-se i un 48% seguir sent espanyol

La independència divideix Catalunya en dos, segons El Periódico

Catalunya, dividida

Un estudi elaborat pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública per a El Periódico reflecteix que el 46,4% dels catalans votarien 'sí' en un hipotètic referèndum d'independència. Un 22% té clar que triaria la papereta del 'no'. Però una quarta part de la ciutadania, el 25,7%, no es decanta ara mateix per cap de les dues opcions i es refugiaria en el vot en blanc o l'abstenció.

L'estimació de vot deixa la balança pràcticament equilibrada, en situació d'empat tècnic, i amb Catalunya partida en dues meitats. El 49,5% donaria suport a un Estat català i un 48% ho rebutjaria. L'explicació del GESOP és que el gruix de ciutadans que dubten avui entre el 'sí' i el 'no' apostarien al final per mantenir els llaços amb Espanya.

I és que quan als ciutadans se'ls posa en la tessitura d'haver de votar demà mateix, i no a mig o llarg termini, s'incrementa tant el percentatge de favorables a la independència com, especialment, el de detractors. El 51,8% votaria 'sí' amb total seguretat o probablement si el referèndum se celebrés demà. El 32,5% s'inclinaria pel 'no'. És a dir, mentre els partidaris de la secessió creixen cinc punts, els opositors sumen 10 punts més.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#33 Javier, Barcelona, 12/09/2012 - 11:16

..... Porque hoy, más que ayer, se ha roto algo que ya no se podrá recomponer: la convivencia y la libertad.

#32 Javier, Barcelona, 12/09/2012 - 11:15

...la uniformidad del discurso.
Y miradas de disculpa, que intentan justificar los pecados cometidos volcándose en una comunicación forzada de penitencia.
Y miradas esquivas con un ligero brillo de odio contenido en espera del partido de vuelta.
Y una mirada de tristeza, la mia. Porque, hoy mas ...

#31 Javier, Barcelona, 12/09/2012 - 11:13

Y llego el día después.
Y abundaban sobretodo las miradas desconcertadas. La sonrisa de circunstancias, de no saber que decir al que tienes delante, de no saber que piensa y en que equipo juega.
Y miradas soberbias de aquellos más comprometidos, que ajustan cuentas con quien se sabe no comparte ...

#30 JOSE, sevilla-España, 12/09/2012 - 11:05

Desde lo que llamais en tercera persona "España", somos muchos (muchos más de los que creeis) que os apoyamos sin fisuras. Seguid perseverando y en unos añitos lograreis la independencia. Os apoyamos, queremos una cataluña con Estado Propio, hacienda propia y selecciones deportivas propias

#29 ramon, barcelona-c, 12/09/2012 - 00:07

L'independencia de CAT , que ningú esperi altre cosa, tindrà molts entrebancs també interiors propiciats per un sector d'empresaris vells i sense empenta algun diari i el partit del Ribera finançat per vells funcionaris a Catalunya jutges ,inspectors d'hisenda. Avui diari Avui contra l'independencia