Publicitat
Societat · 24 de Juny de 2013. 10:44h.

"La independència és justa i necessària"

Entitats de la Catalunya Nord proclamen que "volem ajudar-vos"

"La independència és justa i necessària"

Imatge de la manifestació de la DIada de l'any passat

L'ANC de la Catalunya Nord i altres entitats del territori promouen el manifest dels 1659 per expressar que la independència de Catalunya "és justa i nicessària".  "Seguim amb una atenció apassionada el procés de Catalunya cap a la plena sobirania" i "volem ajudar-vos" a aconseguir-la.

En text exposen que "des que Catalunya ha començat el seu camí cap a la independència, molts ciutadans de la Catalunya Nord mirem cap al sud amb admiració. Malgrat la frontera que ens separa de nosaltres mateixos des de fa tres segles i mig, malgrat tants esdeveniments històrics que ens han portat sovint per camins diferents, la percepció de formar una unitat com a mínim cultural i lingüística mai no ha desaparegut".

En el manifest exposen que "podríem desitjar-vos bona sort en aquest camí, podríem ser espectadors entusiastes de la vostra conquesta pacífica i democràtica de la llibertat, podríem aplaudir-vos. I tot això ho fem; però volem fer més. Volem ajudar-vos, volem participar a l’esforç col·lectiu d’accés a la independència de Catalunya".

En aquest sentit, manifesten que "volem ser amb vosaltres. Perquè la independència de Catalunya és justa i necessària en si, sense cap altra justificació que la voluntat expressada majoritàriament pels ciutadans que hi viuen, però també perquè tindrà efectes positius a d’altres territoris, i en particular a la Catalunya Nord. Seran efectes positiu sobre la llengua, la cultura i l’economia però també, i sobretot, allà on es couen els canvis veritablement decisius: en la consciència dels ciutadans".

Finalment, diuen que "us volem ajudar perquè ens sentim plenament identificats a la vostra causa, perquè tenim energia i talents que us poden servir, i perquè ajudant-vos ens fem un favor a nosaltres mateixos. Nosaltres també estimem Catalunya, la seva gent i la seva llengua, i el vostre futur també serà una mica nostre".

Publicitat
Publicitat

108 Comentaris

Publicitat
#47 BEJOTA, bcn, 26/06/2013 - 18:00

Las cámaras de comercio catalanas han advertido del riesgo de desinversión que puede provocar el proceso de transición nacional que ha impulsado el presidente catalán Artur Mas.

#46 Jordi, Zaragoza, 25/06/2013 - 19:29

Yo creo que estos sólo quieren seguir recibiendo la subvención del gobierno catalán, porque cuando les hablas de la posibilidad de que se independicen de Francia te miran como si hubieras venido de Marte.

#45 Josep, BCN, 25/06/2013 - 17:39

Los inversores extranjeros estan esperando la independencia de Catalunya, para realizar sus inversiones. Esperan, y con razón, que de una vez se hagan las inversiones que hacen falta desde lustros en infraestructuras, pues todo va para Madrid, que aún tiene la caradura de presumir de solidaria

#44 El azote de los necios, Barcelona, España, 25/06/2013 - 15:41

También sería justo que Barcelona se independizara de Cataluña, para no tener que mantener a talibanes estelados, con el CI de astrolopitecus de poble endogamic... y necesario.... esa palabra es muy manipulable......

#44.1 felix the cat, bcn, 25/06/2013 - 16:19

A Barcelona, els que som d'aquí o ens hi sentim, som tan catalans com a Mollerussa o Olot, de manera que Barcelona fora part de Catalunya com a capital. Potser sou els colons inadaptat com tu els que hauríeu de plantejar-vos fotre el camp si no us agrada el que s'esdevindrà en uns anys.

#44.2 Pierenc, bcn, 25/06/2013 - 17:27

deja de decir chorradas azote.

#44.3 El azote de los necios, Barcelona,España, 25/06/2013 - 21:23

Felix de Cat, lo que vendrá será frustración para muchos independentistas instrumentales e ideológicos...pq vuestros deseos no se harán realidad....aunque podéis seguir perdiendo vuestro tiempo ..por desgracia a Madrid le va genial esta situación en detrimento nuestro...siempre os quedará Francia

#43 BEJOTA, BCN, 25/06/2013 - 14:43

La inversión extranjera en Cataluña se hunde desde que Mas puso en marcha el plan secesionistaEl peso de este comunidad en atracción exterior cae del 18,2% del total nacional en el bienio 2009-2010 al 13,9% en el 2011-2012

#43.1 Gongylus, Girona, 25/06/2013 - 15:23

"La independència de Catalunya és justa i necessària en si, sense cap altra justificació que la voluntat expressada majoritàriament pels ciutadans que hi viuen, però també perquè tindrà efectes positius a d?altres territoris, i en particular a la Catalunya Nord".

#43.2 BEJOTA, bcn, 27/06/2013 - 20:04

Quins efectes positius ? Surtida del M.Comú i posar en risc el 70% del mercat catalá que és ven a la resta de l'Estat ?