Publicitat
Societat · 15 de Gener de 2010. 19:51h.

La JERC demana "la retirada" del nou padró de Vic

Tanmateix, dóna suport als "mecanismes reguladors de l'entrada" d'immigrants

La JERC demana "la retirada" del nou padró de Vic

Gerard Coca, portaveu de la JERC, amb Joan Pucercós, en una imatge d'arxiu

La JERC ha demanat la "retirada immediata" de la proposta de l'equip municipal de govern de Vic sobre l'empadronament d'immigrants, malgrat que diuen que "creiem que és necessari tenir mecanismes reguladors de l’entrada de persones al nostre país, per tal de facilitar un procés segur, ordenat i el més favorable per a tots els actors implicats, persones que immigren i societat que acull".

En un comunicat difós sobre aquesta qüestió, la branca juvenil d'ERC afirma també que "les actuacions públiques en matèria d’immigració han d’anar enfocades cap a una millor ordenació legal del procés d’arribada de les persones immigrades, l’encarament sense reserves de la seva incorporació a la societat catalana a través de la interculturalitat i la interacció amb la societat acollidora, la garantia de serveis i recursos públics universals i, especialment, en la lluita contra l’economia submergida, autèntic efecte crida per a les persones que vénen al nostre país en situació irregular".

Així mateix, la JERC indica que "valorem negativament la proposta de l’alcalde de Vic tant socialment com políticament i tècnicament", i assegura que "deixa sense cap tipus de dret reconegut en salut i educació a les persones immigrades en situació irregular, tot promovent l'exclusió i la indefensió socials d'aquest col·lectiu".

"Si el nostre país", afegeixen, "pogués definir i executar polítiques d'immigració en tota la seva globalitat, podríem tirar endavant mesures adaptades a la nostra realitat i desenvolupar sense fissures un model català de tractament de la immigració, tot tenint clar quin és el paper que ha d’adoptar cada administració segons les necessitats de cada nivell territorial".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Paco Sanz, Sta.Coloma, 17/01/2010 - 13:44

Segons tinc entès qui no tingui papers no se'l deixarà desemparat, i tirat allà al carre. Prou demagògia!!

#7 NO EN MI NOMBRE, Barcelona, España, 17/01/2010 - 13:44

Nuestro pais se llama ESPAÑA y ya decide sobre immigración. ¿Cuántos votantes tiene Erc? ¿por qué hablan en nombre de todos los catalanes? NO EN MI NOMBRE

Olé

#6 Jordi Talaferro, Barcelona, 16/01/2010 - 21:27

El que s'ha de tallar son delictes, els abusos i fraus falsament victimistes, les discriminacions, els pisos patera, la situació de submisió de la dona magrebì socialment incomunicada, l'enviament a l'estranger de diners amb impagament d'imposstos.

#5 josepxicot, barcelona, 16/01/2010 - 20:26

Quí paga la política d´emmigració?el poble
treballador català,qui paga les despeses
que originen els il-legals?el nostre poble,
la vostre polìtica progre la pagareu a les
eleccions.Catalunya devant de les idiolo
gies,prou de política.Fets!!

#4 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 16/01/2010 - 00:33

Lo que fué la zona roja de Marsella, es ahora el granero de Le Pen. Ojo con la demagogia, que la xenofóbia prende pronto entre los que se sienten discriminados ante los extranjeros, pues pierden los servicios sociales y subvenciones que pasan a ellos.