Societat · 22 de Novembre de 2017. 15:11h.

La justícia prohibeix a dues nenes sortir de l'Estat pel risc de mutilació genital

L’Audiència de Lleida adopta aquesta mesura "per salvaguardar el lliure desenvolupament de la seva personalitat"

La justícia prohibeix a dues nenes sortir de l'Estat pel risc de mutilació genital

Captura d'imatge de la sentència de l’Audiència de Lleida

L'Audiència de Lleida ha determinat que dos nenes de 2 i 9 anys de la Segarra no podran abandonar l’Estat sense permís judicial fins que compleixin la majoria d’edat, davant el risc que pateixin una ablació i ha ratificat així la resolució del jutjat de Cervera.

El tribunal ha pres aquesta decisió després que es detectés que les dos podrien ser víctimes d’aquesta pràctica davant l’imminent viatge dels seus pares a Mali, el seu país d’origen. Els progenitors van recórrer aquesta decisió, que és permanent, a l’afirmar que s’havien compromès amb el Protocol d’Actuacions per Prevenir la Mutilació Genital Femenina.

L’Audiència de Lleida remarca la "transcendència i la gravetat dels fets, que si bé per a ells poden emmarcarse dins de la tradició cultura, no deixen de ser sota l'òptica del nostre Dret Penal, una mutilació greument sancionada i, com a tal, intolerable".

Aquesta mesura s'adopta "com a mecanisme de protecció de les dues menors i per salvaguardar el lliure desenvolupament de la seva personalitat i garantir la seva integritat física i psíquica, que es podria veure seriosament compromesa en el cas que les menors viatgin al país d'origen dels seus progenitorires, en el qual la mutilació genital femenina és pràctica habitual".

Finalment, assenyala que "les al·legacions del recurrent no tenen l'entitat necessària per a deixar sense efecte les mesures acordades en la resolució objecte de recurs, que està degudament fonamentada i ve emparada per les proves practicades, havent d'incidir en que l'únic que es pretén és protegir i salvaguardar l'interès de les menors".

2 Comentaris

Publicitat
#3 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Catalanismo secta destructiva, 22/11/2017 - 17:58

A ver, señores separatistas y asimilados, de comprensión lectora parece que van ustedes mal, el auto habla de "TERRITORIO NACIONAL" pero claro, según el libro de estilo del buen catalanista se debe decir "ESTADO" no vaya a creer el lector que estamos en España.

#2 Wil, Valencia, 22/11/2017 - 15:50

Que Estado? El de la República Popular Catalana? O del Estat Opresor Espanyol???? Ah no calla! Que es el típico lenguaje de los renegados... Quería decir el artículo España, no?