Publicitat
Societat · 21 d'Octubre de 2013. 19:52h.

La justícia torna a donar la raó als 'No vull pagar'

Un jutge a Catalunya sentencia que no hi havia obligació de pagar peatges

La justícia torna a donar la raó als 'No vull pagar'

Mossos durant una protesta del 'No vull pagar'

Una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona anul·la les multes de 100 euros imposades entre octubre i novembre del 2012 a dos conductors que es van negar a pagar unes peatges de l'AP-7, dins la campanya #Novullpagar.

El jutge ha estimat els recursos i ha donat així la raó als dos conductors, entre els quals Jordi Falgàs, coordinador de Solidaritat a l'Alt Empordà. El titular del jutjat creu que en el moment que es van posar les multes no existia l'obligació legal de pagar el peatge, obligació que no es va establir per llei fins a finals de l'any passat.

Aquesta sentència és la primera favorable als conductors denunciats a Catalunya. I és que el passat mes de setembre una jutgessa del País Valencià va declarar "il·legals" aquestes multes.

L'advocat de Solidaritat, Andreu Garriga, ha estat el defensor d'un dels demandats. Aquesta és la primera de les cinc causes obertes que té SI als Jutjats gironins, i que a partir d'ara "espera anar guanyant una per una".

Solidaritat considera que "aquestes sentències posen de manifest que l'administració ha abusat de les multes de trànsit per defensar empreses privades i espantar els conductors insubmisos, que ara es demostra que no infringien el Reglament General de Circulació".   

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat