Publicitat
Societat · 13 de Novembre de 2020. 19:04h.

La Llei Celaá es carrega la cultura de l'esforç

Sindicats denuncien l'"aprovat general" i el "batxillerat regalat"

La Llei Celaá es carrega la cultura de l'esforç

El Sindicat Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) ha criticat que a secretaria de polítiques educatives del Departament d'Educació permet "la promoció automàtica en el Batxillerat". "En certa manera es promou l'aprovat general d'aquest nivell educatiu sense valorar la pèrdua de qualitat del mateix", lamenta.

ASPEPC - SPS, en un comunicat amb el títol "No al Batxillerat regalat", exposa que "la secretaria de polítiques educatives no valora que després del Batxillerat, la major part dels alumnes accedeixen a la Universitat o als Cicles Formatius de Grau Superior".

"Tampoc contempla -assenyala- que cada modalitat de Batxillerat triat per l'estudiant l'està preparant per a poder afrontar estudis posteriors superiors". "En tal cas resulta molt important el repte que significarà la selectivitat per als batxillers aprovats amb aquesta promoció automàtica. Es pot afirmar que regalar així el títol de Batxillerat no és fer-li un favor a l'alumnat, sinó estafar-lo clarament", remarca.

També diu que "el Departament ha tingut des del mes de març per a preparar i planificar el Batxillerat en temps de pandèmia tot garantint la qualitat acadèmica i l'equipament adient al cas", però denuncia que "aquests objectius s'han deixat de banda".

El Sindicat Professors de Secundària posa d'exemple que "ara mateix només 300 centres, d'un total de 2.987 que hi ha a Catalunya, disposen de fibra òptica; 1230 no tenen instal·lació de LAN-wifi; i els famosos ordinadors que havien d'arribar, són una promesa tant recurrent com incomplerta". En definitiva, no s'ha fet res, i ara, quan venen mal dades, es proposa regalar el Batxillerat com a torna", rebla el comunicat.

Finalment, el sindicat mostra "el seu rebuig total a aquesta mesura que és una estafa a l'alumnat, un menyspreu al professorat, i un engany a la societat en general". "Per tant n'exigim la seva retirada immediata sabent que hi ha altres maneres d'afrontar educativament una pandèmia sense optar pel triomfalisme fals i la fugida cap endavant", sentencia.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Marti, Palafrugell, 13/11/2020 - 20:01

Lo del "batxillerat regalat" no te altre finalitat que protegir als futurs dirigents, caps de gabinet, assesors i consellers dels proxims governs independentista, no sigui que es quedessin sensa gent.

#1 Rasca, Castelldefels , 13/11/2020 - 19:26

Venga que me lo quitan de las manos estoy que lo regalo !!!