Publicitat
Societat · 30 de Novembre de 2014. 18:26h.

La llevantada enfonsa la Rambla de Figueres

Busquen una dona desapareguda després de caure a una riera de la Garrotxa

La llevantada enfonsa la Rambla de Figueres

Imatge de la Rambla de Figueres

Les comarques de Girona són les que més han patit fins ara els efectes del temporal de llevant que afecta Catalunya des de divendres. A Figueres s’ha enfonsat un tram de la Rambla, on ja s’estava preparant una fira de Nadal, i s’han inundat diverses carreteres.

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat busquen una dona desapareguda després d’haver caigut a la riera de Llierca, a la Garrotxa. Precisament, aquesta riera anava molt crescuda per les pluges.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per les incidències que han deixat les pluges, per l’alt cabal de molts rius i per la previsió de més pluges. Els rius en general presenten cabals força elevats que poden provocar inundacions en zones properes a les seves lleres.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha anat informant durant l’episodi de l’augment significatiu dels cabals dels rius. Els rius Ter, Muga, Llobregat, Fluvià i Foix Terri, Ter i Llobregat són els que comporten més risc i han assolit el seu nivell d’alerta o perill. Segons l’ACA el riu Llobregat porta un cabal molt superior a l’habitual, registrant un cabal de 400m³/s a l’alçada de Castellbell i el Vilar i a Sant Joan Despí.
 
El Siurana, el Congost, el Besòs, l’Anoia, el Cardener, el Tordera i el Francolí baixen també amb els cabals força superiors als habituals però encara dintre de la normalitat.
 
El telèfon 112 d’emergències ha rebut 1.586 trucades des de l’inici de l’episodi, el passat divendres, fins a les dues d’avui. De les trucades rebudes pel 112 destaquen per comarques: Alt Empordà 480, Vallès Occidental 138, Barcelonès 98, Bages 73, Vallès oriental 58, Baix Llobregat 52, Gironès 49, Anoia, 47, Solsonès 36 i Maresme 36. Pel que fa a municipis Figueres 267, Vilafant 76, Barcelona 63, Sant Cugat del Vallès 49, Vilamalla 31, Sant Vicenç de Castellet 28, Montcada i Reixac 21, Sabadell 18, Sant Adrià de Besòs 17 i Cabanelles 17.
 
El 112 ha rebut una trucada a les 14:06 hores, alertant d’una persona caiguda a la riera del Llierca al municipi de Montagut i Oix. Posteriorment s’ha passat la trucada als Bombers de la Generalitat que han activat els efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) subaquàtics i de muntanya. També s’havia activat l’helicòpter però les condicions meteorològiques a la zona han impedit la seva actuació.
 
De les trucades rebudes al 112 que han estat derivades als cossos operatius, els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 20.00 hores d’ahir al vespre i fins les 15.00 hores d’avui, 538 serveis relacionats amb la pluja.

Una carretera inundada a Figueres

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#1 zenaida, Barcelona, 30/11/2014 - 19:29

Hace poquisimo tiempo que se levanto la rambla de Figueres...fue un merde y las obras duranron lo suyo...y a la primera de cambio...se abre...la rambla...espero del explicaciones de como se hacen las obras en Catalunya...los catalanes..
Queremos saber lo q pasa con nuestro dinero!

#1.1 XavierParis, París, 01/12/2014 - 09:33

Por tu comentario diría que eres independentista ;-) Tu comentario sólo demuestra hasta qué punto los unionistas están nerviosos e intentan manipular la opinión de la gente con cualquier aspecto cotidiano de la vida. Por cierto, sólo acabas de conseguir que 2 catalanes mas sean independentista

#1.2 Són polítics gestionant, i ja se sap, d'on no n'hi ha, no en raja, 01/12/2014 - 20:16

Xavier, tot i que el comentari de la Zenaida és clarament partidista, jo el que si que veig clar és que independenment de qui supervisi les obres (siguin catalans o madrileños) les cagades són continues. Ni saben gestionar allà ni saben fer-ho aquí. I això no és un tema de independència sí o no.