Publicitat
Societat · 13 d'Agost de 2021. 14:48h.

La majoria "dels incendis tenen origen en una negligència"

Aragonès fa una crida a "la responsabilitat"

La majoria "dels incendis tenen origen en una negligència"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que "bona part dels incendis del nostre país tenen origen en una negligència o descuit humà". Aragonès ha explicat que les altes temperatures "són les condicions més favorables perquè qualsevol petit descuit o negligència pugui acabar produint un dany en termes d'incendis forestals molt importants".

Després de visitar avui el servei preventiu de socorrisme i bany adaptat de la Creu Roja a Caldes d'Estrac (Barcelona), ha volgut apel·lar a "la responsabilitat individual i col·lectiva" dels ciutadans davant l'onada de calor. "Intentem posar la feina fàcil als cossos de seguretat i emergències", ha afegit Aragonès.

Les altes temperatures provoquen que "haguem d'afrontar en els propers dies el major risc de perill d'incendis dels darrers anys", ha manifestat el president. El punt àlgid de l'onada de calor arribarà durant el cap de setmana, quan les temperatures màximes més altes superaran puntualment els 43 graus.

Davant l'alt risc d'incendi, el Govern ha activat tots els bombers i ha reforçat els dispositius de vigilància dels Agents Rurals. El secretari general de la Conselleria d'Interior, Oriol Amorós, va anunciar dimecres la cancel·lació de les acampades i rutes del lleure juvenil, la suspensió de les activitats esportives en el medi natural i també l'activitat agrícola amb maquinària, a excepció de la recollida de fruita, entre les 10.00 i les 20.00 hores a 279 municipis de 24 comarques per l'alt risc d'incendi.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Pepe, Andorra, 15/08/2021 - 17:32

Lo negligente es pagar un pastizal en impuestos para nada, limpien o dejen limpiar los bosques de una vez y dejen de dar contratos del sector al cuñado, primo o amigo en lugar de al mejor. Por no hablar de los chispazos de las torres eléctricas, q esos incendios nunca se comenta y se silencian. Y ya parecéis al tuiter con la censura.

#3 Capit@n España, Purgandus populus!!, 13/08/2021 - 23:54

Que los tractorianos limpien sus bosques.

#1 Marcial Heredia, el circo de la tele, 13/08/2021 - 17:41

Las mangas de la camisa arremangadas, los brazos cruzados. La imagen de un líder decidido, con las ideas claras y el chocolate espeso, dando órdenes, directas, concisas, un macho, macho man (yeah, yeah) I gotta be a macho! Apela a la responsabilidad, al bombero, al mosso, a la BAYWATCH life guard, al nene del cubilete All Right!