Publicitat
Societat · 9 de Setembre de 2020. 19:51h.

La mel pujarà de preu

Unió de Pagesos estima que la producció disminuirà enguany un 50% pel clima

La mel pujarà de preu

Unió de Pagesos i associacions d'apicultors han calculat que la producció de mel a Catalunya caurà un 50% aquesta campanya, a conseqüència de les condicions climatològiques que ha experimentat Catalunya i que han afectat considerablement la seva producció.

"La combinació de diferents condicions, amb les floracions avançades i les pluges posteriors, ha fet que la producció de les mels primerenques, com la de romaní, s'hagi reduït en un 70% respecte a la d'un any normal" han informat des del sindicat, que també han apuntat que "altres floracions també han resultat afectades".

El sector apícola català haurà de sumar a aquesta davallada "les pèrdues degudes a la presència de l'abellerol a bona part del país i a l'expansió de la Vespa velutina, que ja és present a bona part de les comarques de Girona i Barcelona" així com "a l'augment de les importacions de mel de països tercers, principalment de la Xina".

Unió de Pagesos i les organitzacions catalanes d'apicultors han demanat a l'administració "més implicació per trobar solucions als danys de l'abellerol i la Vespa velutina a l'apicultura, i més rigor en els controls de mels d'origen extracomunitari".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat