Societat · 27 de Gener de 2014. 13:59h.

La nevada ha acumulat més de 50 cm de neu nova a les cotes altes del Pirineu

Sobretot a la Val d'Aran i el nord del Pallars Sobirà

L’advecció del nord-oest que els últims dies ha afectat Catalunya ha provocat una nevada important al vessant nord del Pirineu. Entre dijous i dissabte s’ha acumulat més de mig metre de neu nova a les cotes altes de la Val d’Aran i de l’extrem nord del Pallars Sobirà. En canvi, a la resta del Pirineu català la precipitació ha estat molt menys abundant.
 
Al llarg de l’episodi s’ha produït un augment important de la cota de neu. Tant dijous com les primeres hores de divendres la nevada va afectar bona part de la Val d’Aran, amb una cota d’uns 800 metres. Posteriorment, un front càlid que va lliscar pel Pirineu a partir de divendres a la tarda va provocar una intensificació i major extensió de la precipitació, que llavors va afectar tota la serralada, així com un augment de la cota de neu, que dissabte el matí es va situar entre els 1.800 i els 2.200 metres.

Va ser durant el pas del front càlid quan la precipitació va ser més extensa i abundant, amb registres que al llarg de divendres van superar els 50 mm a la Val d’Aran i al nord de l’Alta Ribagorça i del Pallars Sobirà.
 
Dissabte la precipitació va continuar afectant especialment el vessant nord del Pirineu, fent-se més dèbil i intermitent amb el pas de les hores, i amb una cota de neu d’uns 1.800 o 2.000 metres.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Decart, L'Escala, 27/01/2014 - 20:27

Casum l'olla ,segur que es culpa d'aquest refotuts espanyols.