Publicitat
Societat · 29 de Novembre de 2012. 22:22h.

La nova uniformitat dels Mossos aixeca polseguera

Els sidicats lamenten que "en temps de crisi" representa "una despesa totalment innecessària"

La nova uniformitat dels Mossos aixeca polseguera

Imatge dels nous uniformes

El Departament d'Interior ha presentat aquest dijous els nous uniformes dels Mossos d'Esquadra. La proposta no ha estat ben vista pels sindicats, ja que consideren que no és el millor moment considerant que es viuen temps de crisi.

El sindicat SME-CCOO, ha assegurat mitjançant un comunicat que "un cop més, ens hem hagut d’assabentar d’aquest acte pels periodistes assistents a la roda de premsa. Malgrat això, i tot i no estar convidats, els sindicats representatius del cos de Mossos d’Esquadra SME-CCOO, CAT-ME i SPC hem fet acte de presència a la presentació".

"Ha estat vergonyós veure com, enmig de la situació de crisi actual que viu el País –amb tancaments de llits en hospitals, retallades en educació, sous dels funcionaris, la manca de material com munició per fer pràctiques de tir en la policia, manca de material de protecció individual pels agents, manca de paper higiènic, grapes o paper a les comissaries, etc.- la màxima preocupació es la macro-imatge, per utilitzar la mateixa expressió que han emprat avui els nostres responsables polítics, fins l’extenuació", han afegit.

Per la seva banda, el sindicat USPAC ha assegurat que no entenen "quina es aquesta gestió de retallar dia rere dia, mentre malgastem diners en una nova uniformitat per la policia".

"I es per això que contactarem amb diversos organismes, a fi i efecte que vigilin sobre la legalitat d'aquest canvi d'uniformitat que representa una despesa totalment innecessària", han comentat.

El director general d'Administració de Seguretat de la Conselleria d'Interior, Andreu Joan Martínez, ha exposat el projecte de fusionar l'uniforme de les patrulles dels Mossos d'Esquadra i les policies locals perquè s'identifiqui un model policial unificat a Catalunya.

Martínez ha recalcat que el nou uniforme té "un cost zero" perquè ha estat dissenyat per un grup de treball que es va formar al febrer del 2012 dins del mateixos cossos policials i perquè s'entregarà com a reposició del vestuari actual.

En roda de premsa, Martínez ha explicat que el nou uniforme representarà "un cost zero" perquè l'ha dissenyat un grup de treball amb membres de la Direcció General, mossos i policies locals i perquè es lliuraran als agents quan s'hagi de fer reposició de l'actual vestuari. La proposta, però, no ha estat encara aprovada ja que ho ha de fer el nou govern.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#21 Antoni, Girona, 01/12/2012 - 10:16

ara no toca, les proves amb el nou uniforme ja ha tingut un cost econòmic o es que es pensen que ho regalen, llavors qui ha fet aquestes proves amb l'uniforme, una empresa amiga d'algú o del partit . Llavors si fan un uniforme nou perquè no escolten a la policia per dir-los les errades que te.

#20 Marc, Barcelona, 01/12/2012 - 10:15

Defenso els mossos a mort pero tenen uns sindicsts que nomes fan que dir burrades:
El tema dels casos dabusos a detinguts, el tema de la indepdendencia, els uniformes....

#19 Algú no més que els altres, Catalunya, 30/11/2012 - 23:44

A més amb la nova uniformitat s´en suprimeix una de les dues i per tant això ja és un estalvi. I si en comptes de demanar-vos roba cada any en cada reposició ordinaria, cuidesiu la que teniu, potser no sortiriem tant cars. Jo ja fa més de 3 anys que no demano cap reposició.

#18 Algú no més que els altres, Catalunya, 30/11/2012 - 23:40

Suposo que tots els que critiquen la nova uniformitat és per no han de portar l´actual amb els pantalons de llana a l´estiu, la camisa inoperativa, la gorra de plat que un no sap on l´ha de posar quan ha de fer un escorcoll en un vehicle.
Agafem el que ens rebem i lliutem pel que no ens donen.

#17 Pere, BCN, 30/11/2012 - 21:32

Crec que surtin en pilotes tampoc no és bo i els policies han d'anar vestits. O es que la roba dels vestits nous que s'han de fer són gratuïts. Sense sindicats aniríem molt millor i podrem sortir de la crisi més aviat