Publicitat
Societat · 21 d'Abril de 2020. 18:43h.

La pandèmia s'ha endut la vida de més de 8.000 persones, segons Salut

Una periodista de Ràdio 4 qüestiona les dades oficials

La consellera de Salut, Alba Vergés ha assegurat aquest dimarts que "8.441 persones han perdut la vida durant aquesta epidèmia amb casos positius i possibles" entre les defuncions a centres hospitalaris, residències i domicilis particulars després de ser interpel·lada sobre les dades aportades pel seu departament.

Vergés, ha estat preguntada per la periodista Elena García de Ràdio 4 sobre les xifres de morts proporcionades pel Departament aquest passat dilluns. La periodista ha qüestionat la xifra aportada per Salut i li ha demanat el nombre exacte de defuncions pel patogen.

"168 èxitus més segons les funeràries i 328 més segons els hospitals. Això sumen 496 morts en 24 hores a Catalunya. I si no és així, no acabo d'entendre la fiabilitat amb la distorsió afegida ahir per problemes amb les dades dels hospitals. Quantes persones més van morir ahir per coronavirus ahir consellera: 168 o 496?" li ha preguntat.

La consellera ha subratllat que "hem reportat les dades quan les dades són obtingudes per part dels centres hospitalaris i les funeràries" i que "les dades no són les actuals però sí les reportades al moment".

"Pot ser que dades reportades ahir siguin de dies anteriors, això podria ser. En qualsevol cas hem anat millorant dia a dia aquest reportatge de dades i per tant en aquells centres que potser tenien retard en el lliurament de les dades les hem anat marcant perquè siguin diàries i no hi hagi mai demores" ha destacat.

Vergés ha apuntat que les xifres que proporcionen les funeràries és el resultat total de la suma d'hospitals residències i domicilis i ha recordat que "la xifra està desglossada".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 electra, Barcelona, 21/04/2020 - 21:26

Les residències......ja estant be?, fa dies que no se'n parla. Que passa?. Algún dia ho sabrem tot?