Publicitat
Societat · 22 de Març de 2013. 17:44h.

La 'patata calenta' de Matas i Solà

L'ACM encara no ha decidit si es persona en la causa contra els dos ex-alts càrrecs de l'entitat

La 'patata calenta' de Matas i Solà

Ortega, durant la trobada amb representants del Consell de Governs Locals

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) decidirà les properes setmanes si es persona a la causa oberta contra l'exsecretari general de l'entitat, Josep Maria Matas, i l'excap dels serveis jurídics, Xavier Solà, imputats per un presumpte delicte de malversació de fons públics.

Tot i que el Jutjat d'Instrucció número 17 de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia Anticorrupció, l'ACM encara no ha pres una decisió i està a l'espera que sigui citada a declarar per part del jutge.

Matas i Solà han de presentar-se davant el jutge el proper 17 d'abril com a imputats pel presumpte desviament de més d'un milió d'euros de l'ens municipalista.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, s’ha reunit aquest divendres amb una representació del Consell de Governs Locals encapçalada pel president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, per tractar els treballs d’elaboració de la futura llei d’hisendes locals.

Ortega s'ha compromès a lliurar el text al mes d’abril, i que la tramitació parlamentària comenci abans de l’estiu. La llei suposarà una eina per a la distribució de competències d’acord amb els principis de racionalització, estalvi i eficiència, així com la millora de la coordinació entre les diverses administracions públiques.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 22/03/2013 - 18:23

Depende de si ellos estan tambien implicados o no. Si lo están, casi mejor que no se personen en ningún sitio. Por si acaso... Jua, jua, jua,... Corruptonia is not Spain... Jua, jua, jua,...