Publicitat
Societat · 22 de Novembre de 2012. 10:27h.

La penitència de la vaga

TMB ha perdut quasi 4 milions d'euros per les 23 jornades de protesta convocades pels treballadors

La penitència de la vaga

Danys en un autobús, durant una jornada de vaga a TMB

Des del setembre fins avui han tingut lloc 23 jornades d'alteracions del servei al transport públic, de les quals 20 han estat aturades d'autobusos, cinc només de metro i dues conjuntes. Avui i divendres, el treballadors de TMB també han convocat vagues parcials -després de no arribar a cap acord amb l'empresa-, cosa que elevarà el nombre de dies de vaga a 25, que estan ocasionant malestar entre els usuaris -859.000 persones fan ús del metro o l'autobús cada dia-, dificultats generals de mobilitat, disminució de passatge i d'ingressos per a TMB.

En un comunicat, TMB especifica que els efectes de les aturades produïdes des del 17 de setembre fins avui han provocat "una pèrdua de passatge que es xifra en 4,1 milions de validacions entre el 17 de setembre i el 21 de novembre, a Metro i a Bus, una pèrdua d'ingressos de més de 2,2 milions d'euros com a conseqüència directa de la disminució de validacions, també en totes dues xarxes".

En aquest sentit, afegeixen que "l'extensió de la desconfiança i la frustració entre els usuaris habituals, a causa de la persistència d'un conflicte que no té solució dins l'empresa ni en l'àmbit metropolità, cosa que si es manté provocaria una pèrdua permanent de passatge i per tant d'ingressos, i un empitjorament de la qualitat del servei" i afegeixen que les vagues han provocat "una degradació general de la imatge i de l'atractiu del transport públic".

A més, exposen que "les aturades de Bus i Metro també estan tenint repercussió sobre l’activitat de transports d’oci. La pèrdua addicional de passatge i d'ingressos per les alteracions en el Barcelona Bus Turístic i el Telefèric de Montjuïc, que formen part de la imatge exterior de Barcelona i constitueixen fonts complementàries de finançament del transport públic regular, s'estimen en 1,7 milions d’euros".

El primer tinent d’alcalde i portaveu del Govern Municipal, Joaquim Forn, ha lamentat l’anunci de la convocatòria de noves aturades per part del comitè d’empresa de metro. Forn considera que aquesta “és una nova i greu irresponsabilitat per part dels sindicats convocants” que amb les seves accions “s’encaminen directament a fer mal i a perjudicar novament als ciutadans, a Barcelona i al cor de l’economia de Catalunya”.

El portaveu del Govern Municipal reprova el fet que en uns moments de gran complexitat econòmica les aturades s’hagin fixat en dates clau per als ciutadans i per als comerciants de Barcelona i coincidint amb els principals períodes comercials de les festes de Nadal, com són el 16 i el 24 de desembre. Alhora, lamenta que es concreti una nova amenaça de vaga durant la celebració del Mobile World Congrés, un dels principals esdeveniments de la ciutat. 


Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 ajd, Reus, 22/11/2012 - 13:49

Lectura muy recomendable antes de las elecciones

http://biblio.juridicas.unam.mx/libros/5/2456/8.pdf

#2 Joan Cagoemtot, barcelona, 22/11/2012 - 12:57

Foteu-los al carrer!

#1 Ramon de les olives, Barcelona, 22/11/2012 - 11:02

Aquí tothom s'ha de rascar la butxaca per Llei i aquests treballadors de TMB es consideren al marge? Doncs, al carrer! Ja n'estem ben tips que uns pocs que tenen les garrofes garantides cada mes ens segrestin a tots!