Publicitat
Societat · 22 d'Octubre de 2009. 19:40h.

La pluja es concentra al litoral

Protecció Civil ha activat el Pla d'Emergència Municipal a Barcelona

Les pluges han afectat a tota Catalunya durant aquest dijous. Les comarques del litoral han estat les més perjudicades, i les prediccions indiquen que a les pròximes hores seguirà plovent, sobretot a Girona i Barcelona. El vent es generalitzarà arreu. Protecció Civil ha activat el Pla d'Emergència Municipal per Insuficiència Drenant a les 15:20 hores, directament en la fase d'emergència, ateses les fortes pluges que han afectat la ciutat de Barcelona.

A la capital del país han caigut més de 76 litres per metre quadrat. L'aiguat ha afectat a la xarxa del metro, que ha patit restriccions durant tot el dia. La principal afectació ha estat a la línia 2, en què s'ha hagut d'interrompre el servei a les 15.22 i poc després ha passat a funcionar de manera parcial, des d'Universitat a Pep Ventura, a causa de filtracions d'aigua procedents de la superfície, en el cas de Sant Antoni, i del clavegueram, a Paral·lel. A les 17.03 s'ha reprès el servei complet des de Paral·lel a Pep Ventura, si bé els trens no paren a Sant Antoni.

També hi ha hagut problemes a les línies 1 i 3. En la superfície, la Guàrdia Urbana ha actuat per atendre incidents de trànsit, incidències semafòriques i d'afectació pel clavagueram a la via pública. S'han realitzat talls de trànsit a l'accés de la Ronda Litoral (B-10) des de la C-31, per l'acumulació d'aigua en aquesta via, al seu pas pel límit entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs, que ha fet restringir la circulació en aquest tram de via a un sol carril.

Una imatge del riu Anoia
Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 cccc, bcn, 23/10/2009 - 10:53

podriem transferir rodalies RENFE a la Generalitat i el metro a l'estat central, a veure si així funcionen quan plou, q 70l/m2 no és per tant. Es va haver de tallar la Ronda litoral? Qui dissenya aquestes infraestructures?