Publicitat
Societat · 13 de Gener de 2012. 19:41h.

La policia franquista "reprimia en castellà"

La Plataforma per la Llengua assenyala que la postura dels sindicats és "deplorable"

La policia franquista "reprimia en castellà"

La policia, reprimint una manifestació durant la dictadura, en una foto d'arxiu

La Plataforma per la Llengua ha criticat la decisió dels Mossos d'Esquadra de deixar d'utilitzar el català com a mesura de pressió cap a l'administració en les seves reivindicacions laborals.

Aquesta entitat ha recordat que "a l’època de la dictadura franquista la policia reprimia en castellà i perseguia el català. La postura dels sindicats implicats recorda els temps de la dictadura".

L'associació de defensa del català ha reblat que "aquesta instrumentalització de la llengua per part d'alguns sindicats és deplorable". Segons ha remarcat, aquesta actitud dels agents de la Policia de la Generalitat el que fa és "desligitimar el propi cos (policial) i la seva vocació de servei als ciutadans de Catalunya".

La Plataforma per la Llengua ha assenyalat que aquest tipus de protesta "col·loca els ciutadans catalanoparlants en una situació d’indefensió totalment inacceptable". "Els Mossos d’Esquadra implicats no projecten la imatge de servei als ciutadans que correspon al cos de Mossos d’Esquadra, i a la vegada estan generant antipaties entre la ciutadania envers la seva causa laboral", ha manifestat.

L'entitat cultural ha afegit que en breu es posarà en contacte amb els líders sindicals i no descarta altres accions "si els sindicats del cos de policia dels Mossos d’Esquadra persisteixen a fer polítiques que només cerquen la divisió, l'ús partidista de la llengua i que no tenen res a veure amb les seves reivindicacions laborals".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#26 plataforma, por el odio, 15/01/2012 - 17:42

Jaume, Sabadell, sí, sí, sí, però parlavau català

#25 plataforma, por el odio, 15/01/2012 - 08:35

De todas formas, hay que decir que el catalán era la lengua de rojos prosoviéticos, de la gente que quemaba conventos, y fusilaba religiosos o gente según ellos sospechosa, y que eso fue lo que provocó la guerra civil.

#25.1 Jaume, Sabadell, 15/01/2012 - 15:05

Aleshores n´hi havia un contexte social molt diferent. L´església catòlica d´inicis del segle XX s´assemblava més a la Pèrsia dels ayatolàs que al catolicisme actual, i els republicans marxistes que parlaven en castellà també cremaven convents. No criminalitzis el català, que se't veu el llautó.

#24 plataforma, por el odio, 15/01/2012 - 08:33

También mucha gente que luchaba por la Republica, y que indirectamente o directamente luchaba por ese sistema en CAT, utilizaba el castellano.

#23 Desconten, Catala, 14/01/2012 - 23:27

Notrobobe loquefa la Generalitat retalla a tots els funcionaris puja impostos y als set carrec d confiansa del Más pujals 12000 Euros mes al any , La Generalitat tendrie que pendre mesures series y despedils aquetos Mosos per renega dela llengua catalana ya q... ells son policia nacional d catalña

#22 Joan, Reus, 14/01/2012 - 18:03

Sí, i la policia castrista també ho fa en castellà, en canvi la síria ho fa en àrab i la nord-coreana en coreà. Què voldrà dir tot plegat? No res, tan sols que la Plataforma per la Llengua no hi toca gaire.

#22.1 Jaume, Sabadell, 14/01/2012 - 20:25

Joan, t´has oblidat d´un matís molt significatiu. Una cosa és reprimir en la llengua del territori, i una altra cosa és fer-ho amb una llengua imposada i aliena. Per això, en el nostre cas no es tracta d´una simple- sinó d´una doble repressió. Plataforma per la Llengua sí que hi toca, i molt.