Publicitat
Societat · 9 de Gener de 2017. 10:06h.

La Policia qüestiona la llibertat de moviments de Jordi Pujol Ferrusola

Un informe assenyala que ha evadit 4,4 milions des que se l'investiga, segons Abc

La Policia qüestiona la llibertat de moviments de Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola, sortint de la Ciutat de la Justícia, en una foto d'arxiu

Els agents de la UDEF encarregats d'investigar Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona sostenen en un informe lliurat al jutge que la parella "ha sostret a la previsible acció de la justícia 4,4 milions d'euros un cop ja iniciat el procediment judicial" i, segons informa Abc, qüestionen "la llibertat de moviments que gaudeixen els investigats".

L'informe, amb data del passat 27 d'octubre, destaca que el primogènit de Jordi Pujol i la que va ser la seva dona, Mercè Gironès, han fet servir un entramat en "jurisdiccions foranes" per a l'"aixecament de béns" i es lamenta que els "quantiosos fons" són "de difícil o impossible localització per l'agilitat en les transaccions internacionals i la llibertat de moviments que gaudeixen els investigats".

La investigació la va iniciar l'anterior titular interí del jutjat, Pablo Ruz, el 2012, i els investigats van tenir coneixement de la mateixa en temps real. L'inspector en cap del Grup encarregat del cas sosté que "hem d'interpretar tots els moviments esdevinguts des d'octubre del 2012 com els d'una persona que té coneixement de la investigació a la qual està sent sotmès, pretenent d'una banda conferir de certa credibilitat, i per un altre procurar situar fora de l'abast de la justícia espanyola el muntant més gran de capitals que sigui possible, per evitar la seva confiscació com així ha succeït".

"Des que es va iniciar el procediment judicial els investigats haurien emprès el procés contrari al seguit durant bastants anys abans, d'introduir capitals blanquejats a la nostra jurisdicció, per començar a treure'ls", conclou l'informe.

Els agents de la UDEF han arribat a aquestes conclusions després d'un exhaustiu escrutini dels moviments de la societat capçalera de Pujol Ferrusola, Iniciatives Marketing i Inversions (Imisa), des de la qual s'ha produït l'"aixecament de béns" amb una mecànica que pretén "dotar de certa lògica empresarial als moviments, perquè no sigui tan evident la intenció espúria i criminal" i defineix aquestes pràctiques com un "procés de comptabilitat creativa o maquillatge comptable".

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Gomez, anem com un coet, 09/01/2017 - 13:25

L´arbre, les branques i els nius.

Diuen, diuen, diuen.........


Indaindapandensia

#1 Alejandro, Barcelona, 09/01/2017 - 10:53

Y a alguien le extraña??? ¡¡¡Si van como perro por su casa!!! Están libres como pájaros, bueno, en este caso como pajarracos, con libertad total de movimiento. ¡¡Es increíble la calma con que se toman los jueces un caso tan tremendo de robo familiar para meterlos entre rejas!!!