Publicitat
Societat · 1 de Juny de 2012. 21:22h.

La policia vincula el cas Palau amb el finançament irregular de CDC

Les donacions d'empreses adjudicatàries haurien passat per la fundació Trias Fargas

La policia vincula el cas Palau amb el finançament irregular de CDC

L'entrada del Palau de la Música, en una foto d'arxiu

Un informe policial encarregat pel jutge que investiga el cas Palau ha assenyalat que Convergència (CDC) es podria haver finançat irregularment amb donatius d'empreses adjudicatàries, entre les quals hi seria Ferrovial, a través de la fundació Trias Fargas, ara Catdem.

Segons la Brigada de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional, la constructora hauria pagat comissions, però també ho haurien fet altres "empreses de rellevància" que participaven en concursos o processos adjudicataris "el resultat del qual podria estar viciat per aquestes aportacions".

Els investigadors pretenen esbrinar el presumpte pagament de comissions de l'empresa Ferrovial a CDC a través del Palau de la Música a canvi de l'adjudicació d'obra pública en els governs de Jordi Pujol.

L'informe policial ha indicat que hi podria haver indicis d'un possible "entramat de blanqueig de capitals" al voltant de la fundació Trias Fargas, en la qual "ingents quantitats d'efectiu metàl·lic el destí del qual es desconeix" van poder ser canalitzades a través de les societats proveïdores del Palau de la Música a CDC, "fent servir procediments d'inginyeria financera".

Per a la Policia Nacional, l'ús d'aquest diner en efectiu, les operacions financeres anòmales, els negocis simulats, la "vinculació amb activitats delictives" i les societats instrumentals "són indicis reconeguts per la jurisprudència com a integrants del delicte de blanqueig de capitals (...)".

L'informe policial enumera algunes de les quantitats aportades per empreses donants de CDC, tot i que només especifica els "casos més cridaners", en els quals s'ha pogut identificar l'origen dels pagaments.

La investigació del cos policial ha denunciat que les entitats de l'"entorn" del partit "funcionen sota el principi d'unitat de caixa", la qual cosa explicaria la freqüent concessió de préstecs entre ells i les transferències de fons "per adjudicar creixents partides financeres rebudes".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#22 schumacher, Barcelona, 03/06/2012 - 22:41

BANKIA = 24 mil millones, como dice el anunció (Lo demas son tonterias) no distraigais al personal.

#21 angel, cardedeu is not ECSpain, 03/06/2012 - 01:01

Al final descubrirem tota la veritat del CyU.

#21.1 manolo, barcelona, 05/06/2012 - 13:31

A que no?.....

#20 Romà, L'Estartit, 02/06/2012 - 12:37

No es cap notícia. Fa anys, 30 com a mínim que es sabut pels qui volen saber i escoltar, que CDC s'ha finançat sempre d'aquesta manera. Els amics de "Circulo" i del "pont aeri" sempre els ha finançat i això a funcionat tant d'anada com de tornada. Màfia corrupta unionista convergent-sociata i pper

#20.1 elnuma, bcn, 02/06/2012 - 13:26

Romà, supongo que metes en el paquete a ERC,porqueERC también ha dejado de pagar 2,7 millones de euros a la entidad financiera, una cantidad que corresponde a los intereses generados por un crédito de 1,41 millones entre 1996 y 2004, según informa El Mundo.
¿Se llaman créditos patrioticos?.

#19 Eduardo González Palomar , Manlleu, 02/06/2012 - 11:35

Según se deduce del informe policial, ¡anda que el agua del ?oasis catalán? no estaba corrompida ni nada!

#19.1 antidretà, Cat, 03/06/2012 - 01:01

El tal "oasi" no era més que una bassa podrida i fètida a on tothom s'amaga les vergonyes darrera la senyera i està emmerdat de corrupció. Com s'enten sino que el lladre nº1 del país, el sr Millet, no sigui a presó? Catalunya fa pudor.

#18 aina, Barcelona, 02/06/2012 - 11:28

Sempre he cregut que és per això que es deixa podrir aquesta investigació i que el Millet campa al seu aire. Els té amenaçats com el soci de l'Undargarin. Si se les carrega, sortirà tot. Doncs bé: que surti.