Societat · 9 de Juny de 2022. 10:29h.

La presidenta de l'ANC vol que Andalusia escolaritzi en català

Dolors Feliu: "per què no és oficial?"

La presidenta de l'ANC vol que Andalusia escolaritzi en català

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha plantejat en una entrevista al programa Cafè d'Idees de La2 i Ràdio4 la possibilitat que es pugui escolaritzar els nens en català a Andalusia i s'ha preguntat "per què no és oficial el català a Andalusia".

Feliu ha manifestat que "a mi m'agradaria que si me'n vaig a Andalusia els meus fills els escolaritzessin en català". Aleshores, la presentadora Gemma Nierga li ha recordat que la llengua catalana "només és oficial a Catalunya".

La líder de l'entitat sobiranista ha preguntat "i com és això?" i ha remarcat que "és una llengua que parla tot l'arc mediterrani, molts milions de persones". ""Per què no es podria escolaritzar en català a Andalusia? Per què no és oficial el català a Andalusia?", ha preguntat.

Nierga li ha respost que "el català no és oficial a Andalusia perquè és la llengua de Catalunya i el castellà és de l'Estat espanyol. "Castellà vol dir de Castella, no?", li ha demanat aleshores Dolors Feliu.

En aquest sentit, la presidenta de l'ANC ha apuntat que "va arribar un punt en que hi va haver una identificació entre Espanya i Castella i tota Espanya va haver de parlar la mateixa llengua". "Això és així ara i si ens ho plantegem no sé per què ha de ser així", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

127 Comentaris

Publicitat
#75 Decebut, bcn (tbn), 10/06/2022 - 19:14

Desde hace más de 2 siglos, España es una colonia de catalanes y vascos, en la misma medida en que el sur de Italia lo es del norte. Que las respectivas capitales (Madrid y Roma) estén en el centro y que las respectivas lenguas oficiales (castellano y toscano) sean el dialecto central, despista un poco, pero no obsta para que sea como he dicho.

#74 Galba, Barcelona, 10/06/2022 - 14:00

En el independentismo predominan los idiotas "sostenibles". En la ANC, serlo es condición imprescindible para prosperar.

#73 Perico, Matadepera, 10/06/2022 - 11:10

Pero qué ocurrente nos ha salido la pubilla... suerte que la eligieron para que no les mandara un payaso.

#72 electra, Barcelona, 10/06/2022 - 10:05

I a Catalunya, el castellà, el basc, el gallec, el grec, el llatí i...........Quan més millor. Oi senyora Feliu, pot ser vosté vol als nostres nens incultes i si pot ser analfabets.

#72.1 Tabarnés puro, Barcino, 10/06/2022 - 10:35

Claro que sí, wapi. Ahora traiganos a algún tractoriano o incluso a algun holgazán lazi enchufado en la Degeneralitat que tienen tiempo para eso que hable esas lenguas. Los tabarneses y el resto de catalanes normales no tenemos tiempo para cumplir vuestras paranoias y satisfacer vuestro ego. Tenemos que trabajar todo el día para manteneros.

#71 Fernando, Mataró, 10/06/2022 - 09:28

Resumiendo: que durante más de 20 años ninguno de estos arrojados abrazafarolas le ha exigido a Messi que hablase catalán, pero ahora quieren obligar a los andaluces a hablarlo. Pa mear y no echar gota.