Societat · 1 de Gener de 2011. 12:33h.

La primera nena catalana és filla de marroquins

Els pares ja tenen quatre fills

La primera nena catalana és filla de marroquins

Jasmine, amb la seva mare

Jasmine, una nena nascuda a les 00.15 hores de la matinada a l'Hospital de Mataró (Barcelona), s'ha convertit en la primera catalana de l'any que ha arribat al món sense els 2.500 euros del xec nadó.

Per part natural i amb un pes de 3.600 quilos, el nadó és el cinquè fill d'una família d'origen marroquí. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat la nounada i els seus pares.

El primer nadó de l'any, i cap dels que neixi després, ja no vindrà amb el xec sota el braç. Parir abans o després de la mitjanit ha significat 2.500 euros de diferència. I és que els nens que han nascut just abans de la mitjanit encara s'han pogut beneficiar de l'ajut que fa tres anys va implantar el Govern espanyol, de la mà de José Luis Rodríguez Zapatero, i que a partir d'aquest dissabte, per la crisi, ja no es dóna.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#62 Fran, Llinars, 04/01/2011 - 11:09

Es normal q el lleidata digui aixo,Lleida deu ser la terra q t el % d sang mora d tot Cat,q x aixo va ser califat.Deixeu d parlar catala i apreneu arab,inmigrants!!

#61 Integració o porta, Lleida, 03/01/2011 - 16:31

Ganxeta primer integra tots els xarnegos que porten 40 anys aquí, i desprès parla dels musulmans.. O és que potser pretens que s'integrin els musulmans amb 4 dies quan els immigrants espanyols no ho han fet en 40 anys? Carnet per punts als immigrants ja, siguin del senegal o d'extremadura.

#60 Ganxeta, Reus, 03/01/2011 - 12:51

Això es vergonyòs, la gent que diu que som racistes per no volguer els moros, com es nota que no els tenen al costat de casa. No tenen cap interes en integrar-se. Com li van dir a la meva filla al pati de l'escola: nosotros vinimos en patera, pero vosotros os ireis nadando, esta tierra es nuestra.

#59 joan, manresa, 03/01/2011 - 12:13

tinua.)..,que fotin lo que vulguin,pro no acaba aqui la cosa.Cuatre fills i...4 nebots petits convisquin amb ells i els pares com a responsables....¿ Pro que cull...está pasant...?El Miquel diu---Com el nostre estat de benestar pot aguantar aquesta chuclada tan forta---Cas com aquest a milers...

#58 joan, manresa, 03/01/2011 - 12:05

El Casal obre la seba tertulieta desde Morolandina,( Abans Manresa)..Podriem parlar d'altres temas,com Sanitat.¿ Com es permet dur el mocador estan ingresada..?Axó es antisanitari.--La jove del Pepet es infermera i diu,que facin el que vulguin,no podem crear problemas..---Dons vinga que (cont.)