Publicitat
Societat · 22 d'Agost de 2019. 22:48h.

La principal reivindicació sobiranista, en marxa

Arrenquen les obres del tram del Corredor Mediterrani que passa per Martorell

La principal reivindicació sobiranista, en marxa

Les obres del tram del Corredor Mediterrani entre Martorell i Castellbisbal han començat aquest dijous amb el canvi de les vies per adaptar-les a l'ample europeu i amb l'ampliació de quatre túnels. Es tracta d'un tram clau per on passen 250 trens diaris de passatgers i mercaderies.

Els treballs s'han iniciat amb el ramal que connecta la xarxa ferroviària amb la fàbrica de Seat, a Martorell. Quan les obres finalitzin, els trens carregats de vehicles podran circular directament des de la factoria automobilística fins a Alemanya per ample europeu, sense haver de canviar de vies a la frontera francesa.

El subdirector de construcció de la xarxa convencional d'Adif, Alejandro Faundez, ha explicat que “estem bàsicament en meitat d'un trajecte que afecta molt al trànsit de mercaderies i de viatgers”, però que també garantirà “l'augment de la capacitat de la velocitat, de la fiabilitat i de la seguretat en el futur”.

Les obres compten amb un pressupost de 109 milions d'euros i inclouen la recuperació d'un túnel que porta 40 anys en desús a Castellbisbal. Mentre durin els treballs, serà per on circulin els Rodalies de la R4 i els trens de mercaderies. Posteriorment, el túnel recuperat es convertirà en una tercera via alternativa per desviar els trens de mercaderies.

L'aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar al maig del 2016 que hi ha una “imperiosa necessitat” perquè la infraestructura “formi part de manera prioritària de l'agenda del Govern espanyol i francès” ja que és una “prioritat inajornable”.

“Volem que el Govern espanyol escolti la veu d’Europa, de la societat diversa i plural, amb empresaris, institucions, sindicats, universitats, representants polítics, que considerem de manera molt generalitzada que cal atenció, compromís i execució sense demora als projectes que formen part del tram del Corredor Mediterrani”, va reblar.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat