Publicitat
Societat · 24 de Gener de 2020. 09:43h.

"La protesta de Hong Kong és supremacista i identitària"

Segons un investigador social de la Xina moderna

"La protesta de Hong Kong és supremacista i identitària"

L'investigador social de la Xina moderna en el Schwarzmann College de Hong Kong, Shaoguang Wang,en una entrevista a la Contra de La Vanguardia; ha qualificat de "supremacista i identitària" les protestes de Hong Kong.

Wang exposa que "les revoltes anteriors eren pacífiques i amb reivindicacions concretes, però, en els últims mesos, s'han convertit en atacs supremacistes i identitaris contra qualsevol que parli mandarí, en comptes del cantonès de Hong Kong, o contra qualsevol a qui es relacioni amb la Xina".

L'investigador sustenta aquestes afrimacioners que "són violents: et cremen viu, literalment, per ser xinès i han destruït botigues i cases de xinesos només perquè ho eren. Milers de xinesos han estat atacats en els carrers. Fins i tot periodistes taiwanesos ho van ser, perquè parlaven mandarí". "Teníem molta por", admet.

També assenyala que la "majoria" dels manifestants "són nens, fins i tot adolescents" i, encara que no vol especular sobre qui està darrere de les protestes, afegeix que "porten banderes britàniques i nord-americanes, no enarboren la bandera de Hong Kong".

Shaoguang Wang atribueix el conflicte que els de Hong Kong "han deixat de ser superiors, perquè els altres xinesos han progressat més que ells" i recorda que "durant molts anys, els de Hong Kong es veien a si mateixos com superiors als altres xinesos". "En molts aspectes ho eren: eren més rics, tenien millor educació, gaudien de més nivell de vida i eren més cosmopolites i avançats, com els occidentals", afegeix.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Telamarinera, Vng, 24/01/2020 - 19:19

Un art para repartir y leer.
Animo a Leerlo, y varias veces.

#5 Cris, Barcelona , 24/01/2020 - 14:25

Que malo es creerse superior sin serlo. Odian a los chicos por eso. No soportan no ser los más ricos y cultos. La pagan violentamente con China por no aceptar su ineptitud .

#4 Capit@n España, The broquil is over, 24/01/2020 - 13:05

Ejércitos de cafres se rebelan por nimiedades.

#3 Tabarnés puro, Barcino, 24/01/2020 - 11:52

Como en Tractoria, vaya.

#2 Ortiz, bcn.España, 24/01/2020 - 10:48

Las masas son manipulables y egoístas y no se manifiestan siempre por causas justas. En Hong Kong, Santiago o Barcelona no son pobres desarrapados quienes protestan, sino jóvenes privilegiados y aburridos en busca de épica para sus vidas, que se manifiestan violentamente contra sistemas democráticos.