Publicitat
Societat · 6 de Març de 2016. 18:24h.

La reforma del mercat de Sant Andreu no convenç

Paradistes critiquen que "s'està creant un moviment especulatiu"

La reforma del mercat de Sant Andreu no convenç

Interior del mercat de Sant Andreu

L'Associació de Comerciants del Mercat de Sant Andreu ha aprovat amb un 75% de vots a favor l'acord amb l'Institut Municipal de Mercats per tirar endavant la remodelació integral del mercat. Malgrat l'ampli consens favorable a la reforma, hi ha comerciants que la rebutgen i critiquen les intencions d'alguns paradistes que hi han votat a favor.

Un dels paradistes que hi estan en contra critica que “amb aquesta reforma s’està creant un moviment especulatiu” i, en declaracions a e-notícies, denuncia que “la gent no està d'acord amb l'obra, sinó amb cobrar i marxar”.

“Després de la consulta ens van dir que farien entrevistes personalitzades per saber qui volia quedar-se i no s´han fet" i ha apuntat que "l'Institut de Mercats creu que la gent que va votar favorablement són els que volen la reforma i en si en el 92% dels casos és la gent que vol marxar”.

“La persona que es queda després de la reforma ha de tornar a comprar la parada i fer-la nova. Si un negoci funciona, per què he d'invertir i tornar a fer la parada?", critica. “Jo vull continuar", però reitera que "no estic d'acord a tornar a pagar la parada”.

També creu que “la reforma no és necessària” i defensa un “rentat de cara i ampliació d´horaris” perquè, segons ell, “el secret perquè el mercat funcioni és fer una ampliació d´horaris, no que sigui bonic”.

El regidor d’Ocupació, Empresa, Turisme i Comerç, Agustí Colom, ha destacat que amb la reforma del mercat municipal de Sant Andreu “es potenciarà la venda d’aliment fresc i es donarà espai per a la degustació, en el que pretén ser l’estela de modernització dels mercats municipals de Barcelona”.

El cost de les obres rondarà els vuit milions d’euros pel que fa a la renovació del Mercat i dos milions més per la carpa provisional. Enguany se n'encarregarà el projecte, amb una estructura de murs de vidre; l'any vinent, les parades es traslladaran a una carpa provisional, i el 2019 es podria inaugurar el nou mercat a la mateixa plaça del Mercadal.

La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha valorat com una “gran notícia pel districte” l’impuls d’una intervenció en un “mercat i un conjunt urbanístic que necessitaven revitalitzar-se” per tal de “tornar a ser un pol d’atracció, ja que en els darrers anys ha anat perdent visites”.

“Volem que sigui també una oportunitat i un revulsiu pels paradistes”, i amb aquest objectiu s’han atès les seves demandes per tal que “fem un mercat atractiu per als visitants però còmode per als qui hi treballen. La bellesa no ha de ser incompatible amb la funcionalitat”, ha assegurat.

Interior del mercat de Sant Andreu

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Vergonya aliena sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 06/03/2016 - 22:26

La culpa es de Madritt..!!!! Hahahahahaha

#1 Maria Garcia Lopez, Más de lo mismo todo obras y gtos!, 06/03/2016 - 22:11

Seamos claros, por desgracia ir a comprar a los mercados hoy en día es un lujo!
No discuto la calidad del género, pero SI manifiesto que el precio de todo es muy caro!
Muchas familias NO se lo pueden permitir!
Amortizar tanto dinero en remoledaciones de paradas es difícil. Demasiado caro, mejor NO