Publicitat
Societat · 13 d'Agost de 2013. 10:37h.

La relliscada de Ribó

Els pediatres neguen que hi hagi desnutrició a Catalunya per la crisi

La relliscada de Ribó

Rafael Ribó

L'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària (AEPap) i la Secció d'Atenció Primària de la Societat Catalana de Pediatria han negat que a Catalunya hi hagi nens desnodrits per motius econòmics, després que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, alertés que més de 50.000 petits pateixen actualment problemes nutricionals i que 750 tenen símptomes mèdics de desnutrició.

En un comunicat, els pediatres han puntualitzat que aquests 750 nens desnodrits pateixen, majoritàriament, malalties cròniques un símptoma de les quals és la desnutrició, de manera que aquests casos no estan vinculats amb la pobresa.

Els sanitaris infantils també han destacat la necessitat de diferenciar entre desnutrició i malnutrició: la desnutrició és un dèficit de nutrients, per falta d'ingesta o d'absorció, mentre que la malnutrició és una alimentació desequilibrada, per defecte o per excés. En aquest sentit, han recordat que el 28% dels nens espanyols pateixen malnutrició per excés, per la qual cosa tenen sobrepès o obesitat.

Tot i això, han admès que cada vegada més van a les consultes pediàtriques famílies amb "greus" problemes econòmics que repercuteixen en la vida quotidiana dels seus fills, que aconsegueixen ingerir les proteïnes necessàries gràcies a les ajudes que reben a través de la seva família extensa, les beques menjador i les entitats de repartiment d'aliments.

"Creiem que els nens a Catalunya, en general, reben els aliments que asseguren una dieta equilibrada", han afirmat els pediatres, encara que també han advertit de la seva preocupació pel futur més proper, a causa de l'augment de la pobresa.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#17 tolstoi, Manresa, 14/08/2013 - 16:07

Estadísticamente viendo el número de parados y de estos, a cuantos se les acabo la prestación y los que tienen hijos y es fácil la predicción; salvo que se admita el milagro de los panes y los peces actualizado por el Espíritu Santo.

#16 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 14/08/2013 - 09:24

Rafael Ribó no diu res de les moltes persones Catalans que tenen que buscar Menjar dintra els Contenidors de Basura dels Supermercats de Barcelona y altres pobles de Catalunya Tambe ja nens que busquen menjar els contenidor hi aixo ja fotografías y himajenes que ban donar la volta al món

#15 Calimero, Barcelona, 13/08/2013 - 21:37

No son niños. Son enanos famelicos contratados por el cni para despretigiar a nuestro gran timonel. Y si fuera verdad que sn niños catalanes, nuestro querido lider Ma$$ en un alarde de gran estadista creará las loterias que sean necesarias para solventar la situacion.

#14 Korrupotkin, Vic, 13/08/2013 - 14:48

Que? Niños desnutridos en Cataluña? Nada, nada la culpa de los recortes son las migajas para el catalán, el expolio de 16.500.000 cada año no tiene nada q ver....juas, juas....bueno, os dejo, q sale el Rivera en Intereconomia, progresismo del fino....juas, juas

#13 narcisa, la desnutriCiÚ del psuc, 13/08/2013 - 13:34

i ell que ho digui, ell, que no para de relliscar amunt i avall per la bola del món, tot fent viatges amb les seves secretàries, pagant nosaltres...