Societat · 15 de Maig de 2017. 17:21h.

La renda garantida no es pot pagar

El Govern assumeix un compromís de pagament de 600 milions d'euros per quedar bé amb la CUP abans de les eleccions

La renda garantida no es pot pagar

La consellera de Treball Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, signant l'acord (foto: Generalitat)

La renda garantida de ciutadania tindrà un cost anual d’uns 600 milions d’euros quan ja estigui desplegada totalment a partir de l’any 2020. Així ho ha assegurat el departament de Treball des d’on s’ha signat aquest dilluns la ratificació del preacord per tramitar-la al Parlament. El Govern català s’ha compromès a una ajuda de 664 euros anuals, quan encara s’acumulen retards en el cobrament de la llei de dependència. Només l’any passat, dues mil persones van morir a Catalunya esperant la prestació.

La consellera de Treball Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha afirmat que la renda garantida de ciutadania “és un nou dret social que conquerim gràcies a un acord de país, el primer dret de l’etapa post crisi”. “És un canvi de paradigma que ataca a les desigualtats, fent que totes aquelles persones que són vulnerables puguin ser actives a la societat i vinculat a un acompanyament per a la inserció social i laboral, perquè el treball és la primera política social”, ha reblat.

Ara, aquesta renda ha de ser tramitada com a llei al Parlament i es preveu que comenci la seva aplicació el mes de setembre d’aquest any amb un 85% de la prestació. La implementació es durà a terme durant quatre anys, fins a l’abril de 2020, quan tots els beneficiaris ja en cobraran el 100%.

Una comissió farà un seguiment durant aquest temps per tal d’avaluar l’aplicació i modular els canvis necessaris per a fer-la efectiva. La consellera ha afirmat que “no serem només el Govern qui dirà en cada moment qui necessita la renda garantida, sinó que estarem acompanyats dels agents econòmics, socials i del tercer sector amb qui anirem veient com anem modulant la Renda Garantida de Ciutadania”. En la signatura de l’acord d’aquest dilluns hi ha estat presents representants de federacions i entitats del tercer sector, promotors de la ILP, patronals (Foment i PIMEC), sindicats (UCT i CCOO),  i entitats municipalistes (Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis).

41 Comentaris

Publicitat
#30 !!!3%!!!, Bcn, 18/05/2017 - 18:49

Que la paguen solo los que la han aprobado de sus bolsillos.

#29 sísepuedepagar, Vic, 17/05/2017 - 14:57

Sí se puede pagar la renta básica . Simplemente con que devuelvan el dinero invertido en el PROCÉS , tenemos para un palacio en Pedralbes por unidad familiar . Y si Pujol nos trae el dinero desde que estuvo al frente del gobierno , podemos llenar las piscinas de oro .
Y si Puig.. cobra lo de Rajoy , teñimos de rubio a los caballos...

#28 Juan, Terrassa ( Mezquita central), 16/05/2017 - 17:08

ES LO QUE TIENE EL POPULISMO OFICIAL

#27 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 16/05/2017 - 16:37

Es ben bé com els 400 € de zapatero. Ho recordeu?

#26 joan, manresa, 16/05/2017 - 11:03

tinu.)poden comprobar amb els resultats a Andalusia..,desde l'inici de la democracia que reben subsidis...,encare estan igual are..,no ens volem fer pasadets,pro axó pot acabar molt malament..,aquets País es convertirá en el "Regne del Manná".Pobre Catalunya..,per cert sinó anem errats (el Pepet diu que no)Suisa va votar en contra d'aquesta ren