Publicitat
Societat · 7 d'Abril de 2020. 10:47h.

La residència de Valls arriba a 15 morts

La Generalitat la va intervenir després que demanés ajuda a l'Exèrcit

La residència de Valls arriba a 15 morts

La residència Ballús de Valls, suma 15 morts confirmades per coronavirus i 34 residents i tres professionals que han donat positiu, segons han confirmat fonts del Departament de Salut. Aquest centre es va posar en contacte amb la subdelegació del govern per demanar la intervenció de la Unitat Militar d'Emergència de l'Exèrcit (UME), segons va informar El Vallenc el passat 24 de març.

La residència del municipi va demanar l'ajuda de l'Exèrcit després que dissabte es confirmés el positiu en coronavirus d'una infermera del centre, on ja hi ha un 60% del total dels 34 empleats de baixa per tenir alguna simptomatologia relacionada amb el coronavirus.

L'endemà que es publiqués aquesta informació, la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies va intervenir la residència Ballús de Valls (Tarragona), l'actual president del grup parlamentari de JxCat, Albert Bater, va ser-ne l'alcalde durant onze anys; "per la seva situació crítica", ja que la meitat dels professionals i vuit dels 59 interns estan contagiats de coronavirus.

La resolució del Departament de Chakir el Homrani va encarregar la gestió "immediata" d'aquesta residència a la Fundació Pública Municipal Vilaniu, dependent de l'Ajuntament de Valls, que es va fer càrrec de gestionar el geriàtric.

El passat 19 de març, Albert Batet, que no ha fet cap comentari sobre la situació del centre a Twitter; va retuitar un missatge de la portaveu de Junts a l'Arboç, Olga Navarro, en què aquesta preguntava a Pedro Sánchez, amb sorna, "quants casos de Covid-19 havia resolt ja el seu exèrcit?".

41121-bat.jpg

 

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#12 clarificacio, Valls, 08/04/2020 - 14:57

portaveu i senyora esposa

#11 Manuel, Tarazona, 07/04/2020 - 16:16

El que al cielo escupe... ¿comprendes, garrulo?

#10 Antoni, Valls, 07/04/2020 - 14:27

Vergonya que el "estómago agradecido" del Batet sigui de Valls.

#9 Fierecita, Montgat, 07/04/2020 - 14:22

"quants casos de Covid-19 havia resolt ja el seu exèrcit?".
La misión del ejercito es impedir la expansión de la pandemia. Resolver su incidencia es competencia de la sanidad.
Me asombra que haya tanto estúpido por metro cuadrado.

#8 Ojotuerto, Calafell.tab, 07/04/2020 - 14:14

Quieren el listado de residencias a visitar por el ejército, para ir a "limpiar" antes de que lo haga el ejército. Las cifras reales de fallecidos, lo que han sufrido nuestras viejecita, los trabajadores que han sido contagiados. Por el Vallenc, denunciaron, lo intentaron. Pero la Generalitat es un peso muerto. El modelo, incluye a la Diputació ..