Publicitat
Societat · 23 de Novembre de 2021. 20:38h.

La revenja de l'AEB

L'entitat a la que Geis va titllar de "feixista" demana l'execució de la sentència

La revenja de l'AEB

L'Assemblea per una Escola bilingüe, a la qual consellera d'Universitats Gemma Geis va titllar de “feixista”, celebra la fi de la immersió lingüística obligatòria i denuncien que “milers d'alumnes a Catalunya formen part d'un sistema educatiu que els discrimina per raó de llengua”. “La Constitució els garanteix el seu dret a ser escolaritzats a les llengües oficials de Catalunya”, remarquen.

Des de l'Assemblea per una Escola Bilingüe reclamem al Departament d'Educació i totes les autoritats que “apliquin la sentència i canviïn el sistema educatiu per fer-lo més integrador, plural, equilibrat i, de veritat, d'èxit”.

“Que no tergivessin la realitat. No hi ha persecució al català. Els discriminats són aquells que volen estudiar en un model bilingüe amb la presència equilibrada del castellà i del català i no ho poden fer perquè els nacionalistes anhelen un impossible: canviar els usos lingüístics dels ciutadans i imposar la llengua catalana com a llengua comuna de Catalunya”, afegeixen.

“El model que apliquen és totalitari, es basa en l'assimilació. No està emparat a cap normativa. La Constitució i els Tractats signats per Espanya obliguen a escolaritzar les llengües minoritàries o regionals els seus parlants, però no avalen l'eradicació de la llengua majoritària dels altres parlants d'un territori”, apunten.

“El fals discurs victimista de la Generalitat intenta propagar l'odi al diferent i té una base supremacista inadmissible en un Estat democràtic. No hi ha llengües de rang superior i la Constitució va acabar amb la preferència lingüística des del moment en què és contrari al principi desigualtat la discriminació per raó de llengua”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Martín, Villadecaballos, 24/11/2021 - 16:45

¡Enhorabuena AEB!
Ahora a por ellos sin piedad hasta que orinen solido.

#6 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 24/11/2021 - 08:31

ejercer su profesión y dar clases en niveles no universitarios, quién les contratará?
Es decir, el Departament "fa costat" cuando les interesa en los temas que les interesa.
Para todo lo demás parece ser que no.
Aún hay mucha gente que piensa que es imprescindible y que "fa país".
El fanatismo es lo que tiene: no querer ver la realidad imp

#5 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 24/11/2021 - 08:28

un concurso de méritos (aún a ciencia cierta nadie sabe su aplicación en Educació y Sanitat, eso estoy leyendo).
Si sale adelante y quedan en la calle equis miles, otro éxito más ¿No?.
Eso si el català el primer, no es toca. Es sagrado.
Las personas no, son utilizables.
Porque yo me pregunto ¿Alguién con la carrera que sea después de unos

#4 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 24/11/2021 - 08:27

ahora se exige master profesionalizador, se pueden apuntar a la bolsa aunque no se supere un proceso selectivo sin ser seleccionada/o. Es más si faltan candidatas/os se pueden inscribir para cubrir sustituciones y/o interinajes sin master alguno (el magnifico eufemismo necesidades de servicio).
Además planea el Icetazo, que no saben si se aplicará

#3 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 24/11/2021 - 08:24

Ni en català ni en castellano, el modelo català es de éxito.
Es un fracaso, antaño camuflado y maquillado.
Ahora ya sin rubor, el fracaso campa a sus anchas.
Totalitarismo no se, pero desde Via Augusta, pasando por los diferentes SS.TT., centros, etc... se nota mucha improvisación en múltiples aspectos. Eso se comenta a gente de la profesión.

#3.1 pepe, andorra, 25/11/2021 - 14:44

si, la antigua sede de IBM...Seria interesante saber como se realizaron las gestiones de compra de ese edificio y mas sabiendo lo q paso con el vecino q pertenecía a Zurich seguros. En lo demás, si esperáis q algún gobierno o juez haga algo por vosotros, lo tenéis mas negro q un cura tumbado. Lo q les falta a estos de la AEB es valor y coraje.